Activision kjøper e-sport-gigant

– Slutten på MLG som vi kjenner det.

4. januar 2016 10:11

(PressFire.no): Det er e-sport-siden esportobserver.com som skal ha fått tak i et brev til aksjeholderne i e-sport-organisasjonen Major League Gaming, eller MLG.

Reagerer med vantro

Sjefen for MLG, Sundance DiGiovanni, ble umiddelbart avsatt og erstattet med den tidligere finanssjefen for MLG Greg Chisholm.

Dette skal ha skjedd uten at aksjeholderne ble orientert og ifølge nettsiden reagerer mesteparten av de resterende aksjeholderne med vantro. En aksjeholder, som ønsker å forbli anonym, forteller til nettsiden at han føler seg lurt.

Det spekuleres også i at pengene i oppkjøpet kommer til å gå med til å dekke gjelden til MLG, som skal være betydelig.

«Heroes of the Storm».

Startet e-sport-avdeling i oktober

Foreløpig er det uklart hva Activision har planlagt å gjøre med organisasjonen, men spillgiganten startet i oktober en ny e-sport-avdeling og kjøpet kan sees som et trekk i den anledning – enten som tilskudd eller for å fjerne en konkurrent.

I 2013 kjøpte Blizzard også e-sport-delen av spillsiden IGN – den gangen ble satsingen lagt ned og de ansatte fikk nye jobber i spillgigantens nye media-avdeling.

MLG-veteran i kulissene

Det hører også med til historien at den tidligere grunnleggeren av MLG, Mike Sepso, ikke bare er en av aksjeholderne i MLG, men er også med på å lede den nye e-sport-avdelingen i Activision Blizzard.

Tidligere har det vært MLG som har holdt offisielle ligaer for spill som «Call of Duty», men i oktober ble det kjent at ESL tar over stafettpinnen.

I tillegg har Acitvision Blizzard e-sport-spillene «StarCraft II», «Hearthstone» og «Heroes of the Storm». Også kommende «Overwatch» har potensial på arenaen. 

Det er store bevegelser i e-sport-markedet om dagen – i sommer ble det også kjent at den svenske media-giganten MTG kjøper ESL, som nå anses for å være verdens største e-sport-organisasjon.

MTG eier i dag blant annet tv-kanalene Viasat, TV3 og radiokanalen P4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3