Activision har endret «Black Ops Cold War»-traileren til å ikke inkludere demonstrasjonene på Den himmelske freds plass

Etter press fra Kina?

25. august 2020 11:42

(PressFire.no): Det var i forrige uke at Activision la ut en teaser-trailer for sitt kommende «Call of Duty»-spill – kalt «Black Ops Cold War».

I traileren ser vi et intervju med den sovjetiske journalisten og KGB-informanten Yuri Bezmenov, som forklarer hvordan Sovjetunionen tilsynelatende jobbet for å bryte ned sine fiender.

Det berømte bildet av mannen med posene stammer fra de samme protestene.

Vi ser også en rekke bilder fra hendelser som skjedde under den kalde krigen, inkludert et kort klipp fra protestene på Den himmelske freds plass i Kina, hvor myndighetene slaktet hundrevis av protesterende studenter i juni 1989 og arresterte tusenvis.

Denne videoen ble ganske kjapt stanset i Kina, hvorpå Activision fjernet videoen og lastet opp en ny og kortere versjon av traileren – som har fjernet dette lille halvsekundet fra Kina. Flere gjetter nå på at dette kommer som følger av press fra kinesiske myndigheter.

Det kinesiske gigantselskapet Tencent eier fem prosent av Activision Blizzard etter å ha investert i selskapet i 2016.

Under ser dere først den lengre, ikke-redigerte, traileren, hvor bildene av protestene er med. Du ser disse på 1:05 i videoen.

Her er den redigerte versjonen som nå ligger på «Call of Duty» sine YouTube-sider:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3