Activision bryter opp utviklingssyklusen til «Call of Duty»

Treyarch stepper inn etter krangling mellom utviklingsstudioene.

20. mai 2019 11:26

(PressFire.no): Activision har bestemt seg for å bryte opp den vanlige utviklingssyklusen når det kommer til «Call of Duty»-spillene sine – fra og med neste år.

Tidligere har Treyarch, Infinity Ward og Sledgehammer byttet på å lede utviklingen av et spill i serien hvert tredje år, mens diverse understudioer har hjulpet til med utviklingen der det var nødvendig.

Nå flyttes derimot Treyarch inn som prosjektledere også på neste års spill, selv om de egentlig ikke skulle gi ut et nytt spill før i 2021 – det melder Kotaku.

Grunnen skal være uenigheter mellom de to selskapene Sledgehammer og Raven Software, som skal ha kranglet mye om retningen neste års spill skulle ta – og utviklingen beskrives av flere som «et rot». Så ille skal det ha vært at Activision til slutt måtte sette ned foten.

Raven har tidligere jobbet med supplementerende utvikling til spillserien, men fikk med dette prosjektet prøve seg på å lede utviklingen av 2020-spillet sammen med Sledgehammer.

Treyarch, som sist lagde «Black Ops 4» i fjor, får dermed bare to år på å gjøre ferdig spillet. De to andre studioene skal derimot hjelpe til med å snekre en skikkelig énspillerdel denne gangen. Ifølge Kotaku er det delt syn blant de ansatte på denne tidsfristen, og flere frykter at det kan bety svært mye overtid.

2020-spillet skal være «Black Ops 5», ifølge kildene til Kotaku, og være satt til den kalde krigen.

Årets utgave av «Call of Duty» er forøvrig ikke annonsert enda, men det er godt kjent at det skal være snakk om «Modern Warfare 4» fra Infinity Ward. Activision skal visstnok lefle litt med idéen om å ha en free to play-del i spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3