Activision Blizzard gikk bare 15,6 milliarder kroner i pluss i fjor

800 mister jobben på dagen.

13. februar 2019 11:07
Andre selskaper hjelper til.

(PressFire.no): Den varslede sablingen av arbeidsplasser hos Activision Blizzard er nå igangsatt, det melder selskapet til sine investorer.

Hele åtte prosent av selskapet (med underselskaper) får nå sparken.

Nedkuttingen kommer som følge av et endret fokus hos Activision Blizzard, hvor de mener de har for mange ansatte innenfor enkelte avdelinger som ikke jobber med utvikling av spill – for eksempel har det vært en rekke mennesker ansatt for å ta seg av «Destiny»-support og markedsføring, men som ble overflødige etter at spillet forsvant ut døra med Bungie.

Også de som har jobbet med e-sport i spill som «Hearthstone» og «Heroes of the Storm» skal nå «skaleres ned».

Det er ventet at hele 800 personer innen spillselskapene mister jobben i løpet av de nærmeste dagene. Disse skal være ansatt innen Activision, Blizzard, King og High Moon.

I et brev til sine ansatte (via Kotaku), skriver Blizzard-sjef J. Allen Brack at de vil gjøre det de kan for å hjelpe til i oppsigelsesfasen med sluttpakker og helseforsikringer, men at det «ikke finnes en enkel måte å gjøre denne overgangen enkel for de det gjelder».

I sosiale medier går nå en rekke spillselskaper ut med emneknagger for å prøve å ansette noen av de som sparkes.

USAs bisarre arbeidsmiljølover lar selskaper sparke folk på dagen, men like oppsiktsvekkende er det at Activision ga ut sin årsrapport for 2018 samtidig som kuttene ble annonsert:

Der kommer det fram at selskapet gikk 15,6 milliarder kroner i overskudd – en rekord. Dette mer enn en seksdobling siden 2017, hvor de «bare» gikk 2,3 milliarder kroner i pluss.

- Vi oppnådde nok en gang rekordresultater i 2018, skriver toppsjef Bobby Kotick til investorene.

- Selv om våre finansresultater i 2018 er de beste noensinne, så har vi ikke realisert vårt fulle potensial. Disse endringene skal få oss til å nå de mange mulighetene industrien tillater oss.

Activision Blizzard fikk for øvrig en ny økonomisjef i forrige måned. Dennis Durkin ble ansatt etter at Spencer Neumann gikk til Netflix – og mottok over 129 millioner kroner i bonuser for å ta jobben.

Det betyr ikke at Activision Blizzard skal gire ned spillutviklingen, dog. I finansrapporten skriver de at de vil øke selskapene sine med 20 prosent flere utviklere i løpet av 2019.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3