A Reckless Disregard for Gravity

Futuristisk basehopphighscorefest.

«AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! - A Reckless Disregard for Gravity», som er den fulle tittelen, («Aaaaa!» heretter) dreier seg kort og godt om å hoppe ut fra høye avsatser og å utsette seg for mest mulig fare på vei ned, før fallskjermen åpnes og en forhåpentligvis kontrollert landing foretas.

FUTURISTISK BASEHOPP 101

Det hele utspiller seg i en abstrakt, futuristisk versjon av den amerikanske byen Boston.

Her svever bygninger, biler, fugler og annet skrot rundt i vektløs tilstand.

Basehopperens oppgave er å navigere seg trygt gjennom de vertikale labyrintene disse strukturene danner, og på veien ned utføre så mange halsbrekkende stunt som mulig.

Stuntene belønnes med poeng. Jo flere utførte stunt, dess høyere score. De grunnleggende scoringsstrategiene dreier seg rundt å holde seg i nærheten av bygninger mens en farer nedover.

Så lenge en eller flere bygninger befinner seg faretruende nært, akkumuleres poengene. Vel nede tildeles hoppet en karakter fra en til fem, en karakter som omsettes i valuta. Valuta som igjen kan benyttes til å låse opp nye brett og andre stunt.

Blant annet kan en etter å ha låst det opp tagge offentlige bygninger når de farer forbi, slenge ut en thumbs-up til fans, eller dele ut en one-fingered salute til basehoppmotstandere som har stilt seg opp i «løypa». Alt for å sakte men sikkert stupe seg nærmere highscore.

FANTASTISK FARTSFØLELSE

Etter denne rimelig kjedelige, ordfylte gjennomgangen av spillmekanikk, hvorfor i all verden skal du gidde betale for «Aaaaa!»?

Fordi det går FORT!

Spillet har en fantastisk befriende følelse av fritt fall. Farten og de stiliserte omgivelsene leder tankene hen til «Wipeout».

En spillserie som er kjent for sin enorme fartsfølelse, og som flere enn undertegnede har et kjært forhold til.

«Aaaaa!» er ellers gjennomsyret av utvikler Dejoobans noe sære form for humor. Spillets navn kan vel langt på vei fungere som en viss pekepinn på hvor landet ligger.

Raritetene inkluderer brett der en sedat stemme oppfordrer deg til å meditere. Kjeksoppskrifter lest opp av en lettere psykotisk bestemor, og andre helt uforståelige in-jokes.

Det spenner fra småfornøyelige rariteter, til mer eller mindre skremmende usammenhengende vrøvl.

Kanskje ikke noe for alle dette, men utvilsomt originalt.

Alt i alt er «Aaaaa!» et underholdene og nokså nytenkende spill. Hvis du leter etter noe raskt og actionfylt som ikke krever særlig arbeid fra de små grå, er dette en sikker vinner.

Har du i tillegg en eller flere kompiser å konkurrere med på highscore-listene, kan det være riktig så morsomt. Prisen på 15 dollar, kan heller ikke sies å være avskrekkende.

I lengden blir det allikevel en smule ensformig, noe som hindrer en av de høyeste karakterene.

PS: Spillet kan handles på Steam eller via utgiverens hjemmesider, og koster deg 15 dollar. Du kan forresten også laste ned og prøve en gratis demo her.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3