Ytterligere fiendtlige oppkjøp av Ubisoft-aksjer

Vivendi gir nok en bredside i jakten på å ta over.

22. juli 2016 10:40

(PressFire.no): Som du sikkert har fått med deg er det i ferd med å skje en sakte oppspising borte hos franske Ubisoft. Aksjonærgruppen Vivendi har erklært krig mot Guillemot-familien og har over lengre tid kjørt prosessen med å kjøpe større og større andeler av selskapet - mot dets vilje.

For bare noen uker siden gikk Vivendi ut og sa at de ikke kom til å prøve å ta over hele Ubisoft – i hvert fall ikke de neste seks månedene – men nå har de atter en gang kjøpt en bit av kaka.

Ytterligere prosenter av aksjene er handlet, og de eier nå 22,8 prosenter av selskapet.

Dette betyr at de bare er 7,2 prosent unna den magiske 30-grensa. Ifølge fransk næringslov kan Vivendi da legge inn et formelt bud på alle aksjene i selskapet, til alle aksjeeierne samtidig – noe som sannsynligvis betyr at de tar over skuta.

Flere er skeptiske til utviklingen, ikke minst Ubisoft selv, og Gilbert Dupont-analytiker Thomas Alzuyeta sier til Variety at det ikke gir mening at Vivendi skulle bruke mesteparten av pengene sine på å kjøpe Ubisoft – som er verdsatt til rundt 3,5 milliarder kroner.

Han er heller ikke sikker på at Vivendi-sjef Vincent Bolloré skal greie å klemme seg inn på styrerommet riktig enda, noe Vivendi har forsøkt å få til.

- Han må ha over 50 prosent av stemmene for å garantere en plass i styret. Vi har allerede sett at han ikke greide det samme i den britiske Aegis-gruppen, hvor han var på kant med ledelsen, til tross for at han eide hele 29,1 prosent.

Sagaen fortsetter, og Ubisoft-sjef Yves Guillemot mener selv at det hele kan være over og ut i september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3