- Xbox Scorpio fire ganger kraftigere enn Xbox One

Og den nye konsollen kan bli annonsert allerede neste måned.

27. mai 2016 00:59

(PressFire.no): Onsdag rant det plutselig over med lekkasjer og rykter rundt Microsoft og deres planer for Xbox, både som spillkonsoll og som merkenavn.

For YouTube-bruker Brad Sams slapp rykter i hytt og gevær:

- To Xbox-brandede streamingbokser, en liten (ala Chromecast) og en stor (ala Apple TV på steroider)
- En ny Xbox One som skal kunne kjøre 4k video.
- Og best av alt: En helt ny Xbox som skal komme neste år.

Det er ikke ofte en skal tro på slikt, men det hele fikk turbofart da Kotaku kunne fortelle at de hadde bekreftet lignende rykter fra to ulike og uavhengige hold.

The Verge hev seg også på og fikk det hele bekreftet fra sine kilder, i tillegg til info om at den nye Xbox One konsollen (altså ikke den som skal komme neste år) skal være 40 prosent mindre.

APUen i Xbox One,
som inneholder CPU og GPU.
(Foto: Extremetech.com) 

«Scorpio» får fire ganger kraftigere GPU

Nå har Polygon også bekreftet at vi får en ny Xbox, foreløpig kalt Scorpio, og at den skal punche relativt hardt satt opp mot dagens modeller.

Det er ikke lett å sette total maskinkraft opp mot hverandre sånn uten videre (spesielt når komponentene er forskjellige), men når det gjelder grafikkmuligheter er det flops – Floating Point Operations Per Second – som gir en god pekepinn.

Dette regnes ut ved å se på kjerner, frekvenser og en masse annen technosnacks tilhørende grafikkprosessoren – og skal vi tro ryktene vil vi få en Scorpio som er fire ganger kraftigere enn dagens Xbox One.

Xbox One greier i dag å kverne ut 1,32 teraflops (altså 1320 milliarder flops), et hakk eller to under PlayStation 4 med sine 1,84.

Sonys nye mellomsteg, den oppgraderte PlayStation «4,5» (også kalt Neo), skal ha en ryktet kapasitet på 4,14 teraflops – over det dobbelte av dagens modell.

Xbox Scorpio derimot, skal visstnok bli enda kraftigere. Microsoft skal ha som mål å få den helt opp på 6 teraflops – mer teoretisk rå kraft enn et GTX 980ti-kort – de skal nemlig ha sett seg lei på at PlayStation 4-versjonene av spill alltid ser bedre ut enn på Xbox One.

(Wii U sin grafikkprosessor har til sammenligning rundt 0,3 teraflops.)

Microsoft har pressekonferanse
Mandag 13. juni klokka 18:30.
Se alle tider ved å klikke her.
Microsoft har pressekonferanse
Mandag 13. juni klokka 18:30.
Se alle tider ved å klikke her.

Kan bli annonsert på E3

Polygon bekrefter også at det kommer en tynnere Xbox One, men de har også hørt at Microsoft føler seg såpass presset av Sony når det kommer til lanseringen av Neo at de muligens kommer til å annonsere rubbel og bit av nye konsoller på årets E3.

Microsoft skal ha følt seg sikker på at Sony ikke kom til å lansere den oppgraderte PlayStation 4-maskinen før til neste år, og at de dermed hadde god tid til å annonsere Scorpio først neste år.

Under årets GDC-konferanse ble de derimot gjort oppmerksom på at Sony hadde vært kjappere med utviklingen enn antatt, og dermed kan vi også få en kjappere annonsering av Scorpio – kanskje allerede på E3 neste måned.

Scorpio skal ifølge kildene være klar for å støtte Oculus Rift, men avtalen mellom Microsoft og Oculus er fortsatt bare slik som før – noe som betyr at det ikke foreligger mer enn at du kan spille Xbox One-spill på en flat skjerm i en virtuell kino, og at det følger med en Xbox One-spake med alle Rifter.

Polygon sier også at lanseringsplanene for den tynnere utgaven av Xbox One skal komme i august og «være den minste Xboxen noensinne».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3