– Xbox One bruker nesten ti minutter lengre på å la deg spille

Enn erkerivalen PlayStation 4, ifølge målinger.

28. november 2013 12:04

(PressFire.no): Konsoller kjører som regel spill rett fra skiva eller kassetten, i motsetning til dataspill som tradisjonelt har krevd installasjoner av varierende lengde. 

I dagens konsollgenerasjon er det stort sett valgfritt å lagre innhold på harddisken. Det er ikke tilfellet med de to kommende maskinene fra Sony og Microsoft.

Både Xbox One og PlayStation 4 krever tidkrevende installering, et problem de løser ved å la deg tjuvstarte på en begrenset versjon. Men lastetiden deres varierer noe veldig, ifølge Kotaku.

Spillbloggens tester viser at Xbox One-eiere kan måtte vente nesten ti minutter lengre enn dem med PlayStation 4 for å nyte akkurat samme spill.

Gedigent forsprang

En essensiell forskjell mellom boksene er at Microsoft-doningen krever at du oppdaterer spillet før du får gjøre noe som helst, mens PlayStation 4 patcher i bakgrunnen.

Kotaku skriver at de fikk spille PlayStation 4-utgaven av «Assassin’s Creed IV: Black Flag» bare 42 sekunder etter oppstart, mens det kunne ta opptil ti minutter og 32 sekunder å starte på en redusert versjon av Xbox One-spillet.

Ved å nappe ut internettkabelen og dermed lure maskinen til å tro at det ikke foreligger noen oppdatering, reduserte de lastetiden til fem minutter og 50 sekunder.

Ulike tjuvstarter

Også EAs rykende ferske fartsfantom «Need for Speed: Rivals» er adskillig raskere på startstreken for PlayStation-eiere, melder Kotaku.

Xbox One-versjonen trenger ni minutter og 25 sekunder på å laste inn nok innhold og den obligatoriske oppdateringen. PlayStation 4 gir deg visst kontroll etter bare 32 sekunder.

Spillnettstedet skal ha målt tallene på flere ulike maskiner og melder om tilsvarende resultater. Det skal også være en betydelig forskjell i hvor mye innhold du kan tjuvstarte på.

I det amerikanske fotballspillet «Madden 25» sperrer Xbox One-versjonen angivelig de fleste modi til du har installert alt. PlayStation 4 lar deg visst nyte hele spillet på under ett minutt. 

Kotaku har testet lastetiden i flere spill, med tilsvarende resultater. De kan du ta en titt på i deres utfyllende sammenligning.

PlayStation 4 utgis i Norge i morgen, mens Xbox One holdes tilbake til en gang på nyåret. Vi har likevel fått tak i sistnevnte, og pakket den opp foran kamera i en seanse du kan se under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3