Xbox 360 får ny filmtjeneste

Headweb lansert i dag.

12. oktober 2012 15:34

(PressFire.no): Bare timer etter at Viaplay kunngjorde sitt samarbeid med Sony og deres PlayStation 3, kommer Microsoft og Headweb på banen.

I en pressemelding kan de fortelle at filmleietjenesten Headweb kommer til Xbox 360.

- Vi gleder oss over at denne lanseringen er vårt første tjeneste myntet mot familier og det brede spillsamfunnet. Med Headweb-appen på Xbox 360 blir filmtitting så enkelt og underholdende som det bør være, sier Headweb-sjefen Peter Alvarsson i pressemeldingen.


Lei film i 24 timer

Headweb er en tjeneste der tusenvis av filmer og tv-serier er tilgjengelig for leie. Men i motsetning til Netflix, hvor du betaler en fast månedssum for ubegrenset tilgang, betaler du her per film.

Prisene varierer, men ligger stort sett mellom 30 og 50 kroner for å leie filmene i 24 timer.

Konkurrenter på vei?

I likhet med Viaplay på PlayStation 3 vil filmleie fra Headweb være tilgjengelig for alle med internettilkobling, i Xbox 360-tilfellet vil det si et såkalt Silver-abonnement.

Men i tillegg til filmleie på PlayStation 3, vil Viaplay tilby hele sitt tv-tilbud - inkludert direktesendte sportsarrangemente. Riktignok for de som er villige til å betale for både Viaplay-abonnement og PlayStation Plus-abonnement.

Det er også på sin plass å nevne at Netflix og HBO vil lansere sine tilbud i Norge i den nærmeste tiden. Det er fremdeles usikkert om noen av disse tjenestene kommer på konsollene i Norge, men førstnevnte finnes allerede på PlayStation 3, Xbox 360 og Wii i mange andre land.

Microsoft har også allerede sin egen en filmleietjenste gjennom Zune på Xbox 360.

I juni avslørte også Comoyo, som er Telenors digitale innholdssatsing, at de vil lansere en film- og tv-satsing på Xbox 360. Den gangen skrev de at de vil «lansere så fort som mulig».

Foto: PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3