Vurderer å ta «en Tim Schafer»

- Men er det bare Schafer som kan lykkes med noe slikt? spør David Jaffe.

13. februar 2012 16:20

(PressFire.no): Den frittalende David Jaffe, mannen mest kjent for det første «God of War» og snart aktuell med et nytt «Twisted Metal», bekreftet i forrige uke at han slutter hos Eat Sleep Play.

Dette er spillstudioet han var med å starte i 2007, som har gitt ut tre titler til PlayStation-konsollene under kontrakt fra Sony.

Jaffe sier i et ferskt intervju at han har latt seg inspirere av finansieringsmodellen til Tim Schafer og hans Double Fine Productions, som har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Kanskje kopierer David Jaffe en slik modell til sitt neste prosjekt?

Følger spent med

Gjennom en storstilt kronerulling, som ble sparket i gang for få dager siden, har Schafer i skrivende stund fått inn nærmere $1,7 millioner (nesten 10 millioner kroner).

Denne aksjonen, som ruller videre på Kickstarter, varer til og med 13. mars – så totalbudsjettet for det nye eventyrspillet kan ende opp med å bli vesentlig større til slutt.

Hvis Double Fine klarer å samle inn $2 eller $8 millioner i løpet av den neste måneden, vil det store spørsmålet være: Signaliserer dette egentlig en ny finansieringsmodell for spill? Eller er dette en engangsforeteelse, fordi det er Tim Schafer vi snakker om, spør Jaffe seg.

- Det vet vi foreløpig ikke noe om, sier han.

Men Jaffe røper overfor Gamasutra at han vil følge spent med i fortsettelsen av «Double Fine Adventure» – som er arbeidstittelen for spillet, og hvordan pengene fortsetter å strømme inn de neste ukene.

Vurderer et pc-spill

Etter at Jaffe straks forlater Eat Sleep Play, og tar fatt på neste kapittel i sin karriere, har han selv vurdert «å ta en Schafer», og finansiere sitt neste på lignende vis.

Til Gamasutra sier David Jaffe at han tenker på å lage et spill for pc, som kan nytes direkte i nettleseren helt gratis - men som har en «hemmelig forretningsmodell» koblet til.

Bestemmer han seg for å følge i fotsporene til Double Fine, og setter i gang en kronerulling via Kickstarter, mener Jaffe ansvarsfølelsen bare vil bli større:

- Jeg tror jeg ville ha vært skikkelig nervøs, fordi plutselig er det ikke bare en utgiver sine penger. Med ett har du pengene fra alle disse menneskene – og du ønsker ikke å skuffe dem, sier han til Gamasutra.

Også rollespilleksperten Chris Avellone hos Obisidian har ytret at han kan tenke seg å fronte et lignende spillprosjekt som er direkte finansiert av fansen. Avellone mer enn antyder at det kan være aktuelt å gjøre noe slikt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3