Usikkerhet rundt «Beyond Good & Evil 2»

Ubisoft-sjef er ikke sikker på om oppfølgeren ser dagens lys.

25. juli 2009 11:40

På Ubidays 2008 fikk vi for første gang se en trailer fra det som skulle være oppfølgeren til kultklassikeren «Beyond Good & Evil», og rett før E3 i år lekket en fantastisk video fra det som skulle være mer video fra spillet selskapet jobber med.

KRYPTISKE UBISOFT

Dermed antok alle at Ubisoft har planer om å utgi et spill, men det er ikke nødvendigvis helt korrekt - I et intervju med Industrygamer ble Ubisoft-sjef Laurent Detoc spurt om riskene ved å gi ut spill med nye merkenavn, som for eksempel «Assassin’s Creed».

I svaret kan det virke som om det ikke er sikkert selskapet vil gi ut noen oppfølger:

- Ja, det fungerte (red. anm. Assassin’s Creed), det fungerer ikke hver gang, og noen ganger går du tilbake til en merkevare fordi du tenker at det kunne ha fungert. Som «Beyond Good & Evil», som lekket ut, så nå vet folk at vi jobber med en ny en.


- Om det kommer ut eller ikke gjenstår uansett å se, men vi ville ikke droppe merkevaren fordi det har noe autentisk og mystisk ved seg. Det er noe veldig ekte med det spillet, og det var synd vi ikke klarte å etablere det som en merkevare på det tidspunktet, sa han til Industrygamers.

Senere i intervjuet prøver han å forklare situasjonen:

- Vel, jeg sa ikke at det helt sikkert kommer til å komme et spill til. Jeg sa noe hadde lekket, noe som betyr at vi har jobbet med noe «Beyond Good & Evil»-relatert, men om det kommer et spill eller ikke, gjenstår å se.

- Men for å svare på spørsmålet ditt om hvorfor det jobbes med den merkevaren igjen, så er det de kreative folkene som er ansvarlige. De kreative talentene er interessert i merkevaren, og utforske mulighetene for å gjøre det fra en ny vinkel, sa han.

Det er mye man kan tolke utifra dette – Det kan bli et episodebasert spill for PSN og XBLA, eller det kan bli en animasjonsserie.

Se den lekkede videoen her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3