Annonse
Annonse
Trump skal møte spillindustrien allerede neste uke
- Har vanskeligheter med å tro at dette ikke påvirker barn.

Trump skal møte spillindustrien allerede neste uke

- Har vanskeligheter med å tro at dette ikke påvirker barn.
11:55
3:32
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
3:32
11:55
Fra gårsdagens møte om skolesikkerhet
(Skjermdump: YouTube)

(PressFire.no): Forrige uke kom USAs president Donald Trump med bemerkelser som kunne oppfattes som en fingerpeking mot dataspill etter skolemassakren i Florida for to uker siden.

Han mente da å ha hørt at voldelige spill «påvirket tankene til unge personer».

Under et møte i det Hvite Hus mellom demokratene og republikanerne for å diskutere skolesikkerhet kom han men ytterligere kommentarer om blant annet dataspill, etter å ha blitt spurt om noe kan gjøres med filmer, spill og merkingen av disse.

- Dataspillene, filmene og Internett-greiene, det er så voldelig. Det er så utrolig. Jeg ser det. Jeg får se ting som ville forbløffet deg.

- Jeg har en ung, en veldig ung sønn. Jeg ser på noen av tingene han ser på, og jeg sier «hvordan er dette mulig?», og det er dette unger ser på. Jeg tror vi må se på dette.

Presidenten sier at man vurderer filmer (via MPAA i USA, som setter aldersmerker basert på filmens innhold) for forskjellige ting, men at de kanskje også må vurdere basert på terrorinnhold.

- Det er vanskelig å tro at, i hvert fall for en prosentandel av, og kanskje det er en liten andel av barn, at dette ikke har en negativ påvirkning på tankeprosessen deres. Disse tingene er virkelig voldelige, sier presidenten.

Pressesekretær Sarah Sanders.
Pressesekretær Sarah Sanders.

Skal møte spillrepresentanter

Bare timer etter møtet om skolesikkerhet kunne pressesekretær Sarah Sanders i en pressekonferanse fortelle at presidenten skal møte representanter fra spillindustrien.

Dette skal skje allerede neste uke, og ifølge Sanders skal møtet være for å se «hva som kan gjøres på den fronten».

Sanders sier møtet er en del av en pågående prosess for å være sikker på at myndighetene «gjør det de kan for å beskytte skoler landet over».

Men dette skjer tydeligvis uten at bransjens interesseorgan, ESA, er blitt invitert. Til Polygon sier ESA, som grunnla ESRB-organisasjonen som aldersmerker spill i USA, at de ikke har fått noen henvendelser fra Trump-administrasjonen.

- Verken ESA eller våre medlemsselskaper har mottatt en invitasjon til å møte president Trump, sier organisasjonen.

ESAs medlemmer dekker de fleste store spillutgivere (og dermed spill) i bransjen, og inkluderer blant annet selskaper som Nintendo, Microsoft, Sony, Tencent, EA, Activision Blizzard, Wargaming, Epic, Konami og Capcom.

Ble skapt for å selvregulere

ESA legger ikke skjul på at de er oppgitt over at spill nok en gang utpekes som en av grunnene til alvorlige skyeepisoder i Amerika.

- De samme spillene som spilles i USA blir spilt over hele verden, sier organisasjonen i en uttalelse.

- Likevel er mengden vold med skytevåpen eksponentielt mye høyere i USA enn i andre land. En rekke myndigheter har undersøkt den vitenskapelige forskningen og ikke funnet noen sammenheng mellom medieinnhold og vold i det virkelige liv.

Organisasjonen ble formet som en koalisjon mellom flere spillselskaper etter at Nintendo og Sega ble dratt inn på teppet i Senatet, beskylt for manglende selvregulering av voldelige spill i bransjen i 1994, med trusler om at myndighetene ville ta over reguleringen om ikke noe ble gjort.

24 år senere kan det virke som om den trusselen igjen er på bordet.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Trump skal møte spillindustrien allerede neste uke

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum