Trodde du «Goat Simulator» bare handlet om en geit?

Spillet har egentlig en mye dypere mening.

11. mai 2014 14:44

(PressFire.no): Det surrealistiske spillet «Goat Simulator» ble av mange betraktet som en vits da det ble lansert i april i år.

Det lar deg tross alt spille som en geit og bevege deg rundt i et bymiljø der du kan finne på all slags tull. Det baserer seg på fysikkbaserte interaksjoner med verdenen og lar deg score poeng ved å utføre forskjellige triks.

Bare en drøm?

Det viser seg likevel at utviklerne mener mye mer med spillet enn det vi trodde. Alt henger sammen.

Religiøse undertoner

Det fikk en av utviklerne, Armin Ibrisagic, til å svare med et lengre innlegg der hele spillets mytologi forklares. Så: Geiten befinner seg egentlig i skjærsilden, renselsesstedet som alle sjeler må gjennom før de får lov å gå til Himmelen. I katolsk lære, altså.

Ikke nok med det, hele brettet der spillet foregår inneholder referanser til den religiøse tematikken. Ifølge Ibrisagic kan man legge merke til skiltene der det står «Himlen» og «Helvete» (utviklerne er svenske) i to av spillets tuneller, og disse peker mot relevante områder i brettet.

Tar for seg Ukrainia-krisen

Demonstrasjonen er for øvrig en referanse til situasjonen i Ukraina.

Stonehenge-kopien kalt Goathenge er også i nærheten av Helvete-skiltet, fordi det står for gammeldags, utdatert tankegang som må ødelegges.

Alene i verden

Ibrisagic påpeker også at geiten aldri kan ha direkte interaksjon med mennesker, fordi den alltid er alene, alltid på utsiden, den kan alltid bare observere fra avstand, men aldri delta i gruppen.

Utviklerne sier at det er flere referanser man kan finne, og de lover mer innhold relatert til bakgrunnsmytologien i det nye brettet som kommer i patch 1.1, som skal slippes i løpet av mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3