Trekker «Batman: Arkham Knight» fra Steam

Pc-versjonen er ødelagt.

25. juni 2015 12:18

(PressFire.no): Konsollversjonene av nye «Batman» er allerede hyllet, men på pc er historien en helt annen.

Helt siden «Batman: Arkham Knight» ble lansert tirsdag, har pc-eiere slitt med å få spillet til å fungere. Det har kjørt i sirup eller regelrett krasjet. Utgiver Warner Bros. har nå tatt ansvar og trekker spillet fra Steam, verdens største spillbutikk.

Dette er meldingen som 
møter deg på Steam i dag.

Stanser salget

 Vi ønsker å be om unnskyldning overfor alle som opplever problemer med ytelsen til «Batman: Arkham Knight» på pc, heter det i en oppdatering på spillets forum.

Vi tar disse problemene på alvor, og har derfor bestemt å stoppe salget av pc-versjonen samtidig som vi arbeider med å finne årsaken bak.

Arbeider med «oppdatert versjon»

Mange har allerede kjøpt spillet. Enten på forhånd, eller i dagene etter tirsdagslanseringen. Warner minner om den utvidede bytteretten Steam nylig har innført. Det er mulig å få refundert spillkjøp – en prosess som er enklere og kjappere enn før for handel gjort i Valve-spillbutikken.

Det er tydelig at Rocksteady Studios har mer enn bare noen småjusteringer foran seg, for at pc-spillet skal fungere:

Takk for tålmodigheten. Vi jobber videre for å kunne tilbyd en oppdatert versjon av «Batman: Arkham Knight» på pc, slik at alle kan spille det siste kapitlet i Batman: «Arkham»-serien slik det er ment å spilles.

Lager ikke pc-versjonen selv

Spillet er lansert til PlayStation 4, Xbox One og pc. 

Eurogamer skriver at det ikke er Rocksteady Studios som har ansvaret for pc-versjonen. Dette britiske studioet har ansvaret for «Arkham Knight» til konsoller. Iron Galaxy er nevnt i rulleteksten, spillskaperne som har gjort flere slike konverteringsjobber på oppdrag før. Det er foreløpig ikke bekreftet hvem som står bak pc-«Batman».

Anerkjente Digital Foundry, som tester alt det tekniske grundig og med lupe, slår fast at PS4-versjonen av spillet kjører som en drøm. Et «teknisk tour de force», kaller de resultatet. (Xbox One-testen deres er ikke ferdig enda).

På pc er historien altså en helt annen.

Etter en tid med teknisk kluss, gikk først Rocksteady ut og anbefalte folk å skru grafikkinnstillingene ned – for å få spillet til å fungere. Ikke særlig overbevisende, mente mange forarga pc-kunder.

Senere kom altså meldingen om at de trekker pc-spillet fra handelen på ubestemt tid.

GAME-spillbutikkjeden i England har torsdag fulgt opp, og fjerner pc-versjonen av «Arkham Knight» fra sine butikker, opplyser Eurogamer. Det gjelder både fysiske og digitale eksemplar. Warner skal ha anbefalt å stanse salget.

Se E3-intervjuet med en av utviklerne i Rocksteady Studios: - Vi er vettskremte, men jobben er gjort nå, fortalte produsent Dax Ginn til PressFire. Mer i videovinduet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3