Annonse
Annonse
Tjener 1,5 millioner kroner hver dag
Nå selges «Draw Something»-utviklerne for 1,1 milliarder kroner.
No items found.
22. March 2012, 09:31

(PressFire.no): Om du har trykket litt rundt på en smarttelefon de siste ukene er sjansen stor for at du har hørt om noen som bruker det lille tegnespillet «Draw Something».

Sjansen er kanskje like stor for at du selv spiller det?

Dette superenkle spillet, hvor to personer ganske enkelt tegner et av tre tildelte ord og sender tegningen til hverandre der det skal gjettes, har tatt helt av bare knappe måneden etter det kom på markedet.

Det har blitt lastet ned over 30 millioner ganger, og over tolv millioner mennesker spiller spillet daglig med hverandre på iOS- og Android-plattformer.

I tillegg ligger spillet på toppen av iOS-listene både på antall nedlastninger for betalspill, gratisspill og også for mest inntjenende spill.

Zynga bladde opp

Til å være et selskap som har slitt med å finne de store suksessformlene ser det ut til at utviklerne OMGPOP har truffet gull her:

Ifølge nettstedet AllThingsD.com henter de ut halvannen millon kroner i ren profitt hver eneste dag fra spillet.

Dette har naturlig nok vakt oppmerksomhet, og etter en del rykter begynte å flyte rundt på nettet for en dag siden ser det nå ut til at spillselskapet Zynga slenger over 200 millioner dollar, eller godt over 1,1 milliarder kroner (!), på bordet for å sikre seg den lille utvikleren.

Det betyr også at de rasker med seg rettighetene til OMGPOPs spill, inkludert «Draw Something».

Zynga er ingen ukjent aktør i markedet for sosiale spill. Selskapet står for hele 12 prosent av den totale omsetningen til Facebook gjennom spillene sine, blant andre «Farmville». På mobiltelefoner har de svært kjente spill som «Words With Friends» og «Scramble With Friends».

Selskapet har hatt en eksplosiv vekst den siste tiden, og omsatte i 2011 for nærmere 1,8 milliarder kroner i virtuelle gjenstander i spillene sine. De ble grunnlagt så sent som i 2007, men er allerede verdsatt til 9,6 milliarder kroner og har over 3000 ansatte fordelt på 16 avdelinger verden over.

Omstridt spillutvikler

I 2010 kom Zynga i klammeri med det norske Forbrukerrådet, som meldte inn selskapet til Datatilsynet for brudd på personopplysningsloven.

Grunnen var at de mente det ikke forelå god nok informasjon vedrørende hvilke personlige opplysninger spillene Zynga forvaltet ville bruke, og også at de lagret og brukte personlige opplysninger fra personer som hadde meldt seg av tjenestene.

– Tjenestene fremstår som gratis, men vi betaler likevel en høy pris i form av våre personopplysninger, sa Forbrukerrådets Thomas Nortvedt.

Zynga har også til stadighet blitt beskyldt for å stjele ideer fra andre, mindre spillutviklere. Spesielt hett ble det da de lanserte «Dream Heights», et spill hvor du bygger på et stadig høyere tårn som befolkes av virtuelle figurer.

Spillet lignet svært mye på et eksisterende spill, «Tiny Tower», og utviklerne av dette gikk rett i strupen på Zynga – som bedyret sin uskyld.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum