Tiger Woods PGA Tour 10 (Wii)

Dette er et golfspill det svinger av.

Vi i PressFire har vært noen grinebitere så langt når det gjelder de første spillene som støtter teknologien i Wii MotionPlus, ekstrautstyret til Wii som lovet oss en økt presisjon i kontrollerne.

EA sitt «Grand Slam Tennis», det første spillet som kom ut med WMP-støtte, og SEGAs «Virtua Tennis 2009», skuffet begge. Kanskje har det noe med tidspress å gjøre? Tennis skulle tydeligvis bli debuten for WMP, og konkurrentene strakk seg nok langt for å være først ute også.

Les også: Vår anmeldelse av «Grand Slam Tennis».
Les også: Vår anmeldelse av «Virtua Tennis 2009».

«Tiger Woods PGA Tour 10» er derimot spillet som burde ha vært først med Wii MotionPlus. Det er nemlig på mange måter det perfekte golfspillet med de presise kontrollene.

FINTFØLENDE GOLF

Helt siden Wii-konsollen ble lansert, har vi drømt om å få spille på denne måten.

Tennis og golf er jo det du først tenker på når kontrollerne til Wii ble demonstrert og prist opp i skyene av Nintendo forut for lanseringen i 2006.

Etter at konsollen var montert i stua, med «Wii Sports» som prøvesmak, måtte de fleste nedjustere forventningene en smule. Kanskje var ikke Wii så presis og egnet for denne typen spill likevel? Det holdt lenge å daske, veive og fekte. Men moro var det, en stund.

Med årets Tiger Woods PGA Tour har du endelig golfsimulatoren på plass. Å betegne dette som simulator er det eneste riktige, for det er det du får. Med Wii MotionPlus (WMP) leser spillet hver nyanse i slagene dine. Du putter følsomt, du svinger og kan justere draw og fade mens du slår, alt ettersom hvordan du holder kontrolleren.

PS3- og 360-versjonene «Tiger Woods PGA Tour 09», samt årets utgave, er de beste golfspillene utgitt til nå, men er i realiteten en helt annen spillopplevelse enn dette Wii-spillet. Det er de perfekte søndagssspillene, og nesten zen-aktige, meditative spill.

Les også: Vår anmeldelse av «Tiger Woods PGA Tour 10» (PS3-versjonen).

I Wii-versjonen har EA inkludert flere måter du kan spille på. Du kan til og med velge et kontrolloppsett som minner om hvordan du spiller på PS3 og 360, men det er med WMP at spillet for alvor skinner.

Det er bare å investere de 250 kronene det koster for tilleggsutstyret WMP, for her får du i realiteten en fullblods golfsimulator i din egen stue.

PENERE WII-GRAFIKK

Mye av det vi kjenner fra de andre Tiger-spillene er med i Wii-versjonen.

Det vil si en omfattende karrieredel, Party-modus er med, samt flere måter du kan måle krefter på med en kompis eller vennegjeng både offline og online.

Det kryr også av morsomme detaljer som ikke føles som påtvugne PR-gimmicker. Du kan spille med dynamisk vær slått på, noe som gjør at om det regner på Torrey Pines i virkeligheten, ja, så regner det også på denne banen i spillet.

Været er selvsagt essensielt, både for puttingen og hvordan du må kompensere for sterk vind.

Det har vært mye finvær så langt i sommer, og dermed ikke all verden av utfordringer de gangene jeg har spilt Tiger, bortsett fra litt regnvær og svak vind. Men jeg gleder meg allerede til vinteren i Skottland eller orkansesong i USA...

Grafikken og animasjonene er imponerende. Selv om Wii-konsollen ikke har de samme musklene under panseret som PlayStation 3 og Xbox 360, har EA klart å tyne det meste ut av spillet.

Med det flate, kjedelige og grafisk tilbakestående «Virtua Tennis 2009» på Wii friskt i minne, ble dette en ganske annen opplevelse.

KREVER FOTARBEID

Førsteinntrykket av Tiger på Wii kan nok være blandet.

Du kan oppdage at noen av slagene ikke blir som du forventer, eller at du sliter med å finne ut hvordan du skal få det grunnleggende spillet til å sitte.

Det er essensielt at du posisjonerer deg riktig foran Tv-skjermen, står sidelengs og behandler spillet som om du faktisk står på en golfbane.

Det tar imidlertid ikke mange minuttene før du er familiær med grunnprinsippene i spillet, finner beinstilling og slagteknikkene sitter.

Et pro tip: Trekk for gardinene om du har nysgjerrige naboer. Det ser ikke nødvendigvis tøft ut der du står med tunga ut av kjeften, ser ned mot hoftene og vrikker på stussen før du svinger kølla.

Det er et par ting du må fokusere mer på i Wii-versjonen: Behovet for en testsving er større om du er fersk.

På denne måten får du siktet inn slaget og styrken slik du vil. Når du er klar peker du kontrolleren ned i gulvet, holder den rolig og utfører så svingen slik du ville om du het Tiger til fornavn.

PRESIS PUTT

Det er også essensielt at du finner ut hvor langt du faktisk skal slå foran hvert slag.

Det gjør du ved å holde A-knappen før du svinger løs. Om zoom-funksjonen røper at du bare trenger 70% styrke, må du trene litt for å oppnå dette før det er alvor.

Diverse hjelpemidler kan slås av når du begynner å få dette i blodet, og da har du et utfordrende men svært tilfredsstillende spill foran deg. Det blir nesten som å spille golf i virkeligheten.

Puttesystemet er det samme som på PS3- og Xbox 360-versjonen. Det er omdiskutert og ikke elsket av alle, men på Wii er denne putten mye mer heldig. Presisjonsputten føles faktisk mer realistisk når du ikke bruker knappetrykk men selv skal svinge med Wii-kontrolleren.

På meteret måles først presisjonen (når du svinger rolig bakover), før du avgjør styrken i neste fase av slaget (når du svinger forover). Her er det også essensielt at du foretar forarbeidet, leser greenens elevasjon og terrenget, bruker zoom-knappen eller bruker preview-muligheten før du putter.


Etter å ha gått i Tigers fotspor og bygd en respektabel karriere, forsøkt å gjenskape noen klassiske golføyeblikk, et valg som finnes i menyene, og mistet det som virket som en soleklar ledelse på det siste av 18 hull i en bitter kamp mot en kompis, er jeg nyfrelst.

Wii MotionPlus får endelig vist at det er en reell tilvekt på Wii, og teknologien har løftet sportsspill på konsollen et godt steg videre.

Min teori rundt WMP er at golf er en mer takknemlig sport enn tennis når det gjelder å holde løftene om 1:1 følsomhet og presisjon. Du har én mann, én kølle og én ball, og bevegelsen skapes således i et mye mer kontrollert miljø. I «Grand Slam Tennis» og «Virtua Tennis 2009» på Wii er mange av problemene relatert til at antallet elementer er doblet, og i tospiller blir det fort kluss.

Det kan også godt tenkes av tiden utviklerne har fått har talt til Tigers fordel. Det har tross alt blitt lagd spill i serien til Wii før, og det kan være utslagsgivende. Utviklere må også lære seg å bruke WMP-teknologien.

For sosiale lag er det også inkludert 15 småspill i Party Play og en mindre heldig Disc Golf-modus der du skal kaste en frisbee på golfbanen. Det føles som en fancy tech demo som er presset inn i spillet med den påfølgende presentasjonen: «en av de raskest voksende idrettene i USA».

«Tiger Woods PGA Tour 2009» leverer varene i forhold til forventningene som ble skapt før Wii MotionPlus ble lansert, og er det nærmeste du kommer det å faktisk spille golf.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3