«The Last of Us» kommer ikke til PlayStation 4

Utelukker en «superversjon».

18. oktober 2013 09:36

(PressFire.no): Et av de aller beste spillene i år er signert Naughty Dog. «The Last of Us» bergtar med sin sterke historie, og grafikken er noe av det aller peneste du finner på PlayStation 3.

Selvsagt er tanken på en «superversjon» av spillet til PlayStation 4 spennende, men det er ingen grunn til å bli for optimistisk:

- Vi har ingen planer om det, sier Eric Monacelli rett ut.

Konseptet om å jekke opp grafikken ytterligere til Sonys nye maskin ble diskutert på den offisielle PlayStation-bloggen nylig, og anledningen er slippet av den første utvidelsen til «The Last of Us» - kartpakken døpt Abandoned Territories.

Hemmelige PS4-planer

I et Eurogamer-intervju tidligere i år fortalte en av toppene i Naughty Dog, Christophe Belestra, at de til «The Last of Us» jobbet med teksturer av høyere oppløsning enn det PlayStation 3 takler – så i teorien kunne en slik PS4-versjon blitt enda mer spektakulær.

I stedet jobber Naughty Dog nå med noe helt annet og hemmelig til PlayStation 4. Det ble nevnt under Sonys GamesCom-pressekonferanse i august.

I overgangen mellom to konsollgenerasjoner, er det flere som har lyst til å gi ut på begge sider av dette vannskillet – og naturligvis forsøke å gi oss en følelse av enda penere grafikk på Xbox One eller PS4. «Battlefield 4», «Need for Speed Rivals», «Assassin’s Creed IV: Black Flag», «FIFA 14» og «Call of Duty Ghosts» er noen slike eksempler.

Og når det gjelder et annet av 2013s beste og største: ryktene om pc- og nestegenerasjonsversjoner av «GTA V» nekter å forsvinne, selv om Rockstar foreløpig ikke har bekreftet dette.

Jak eller Drake?

I september kunne Naughty Dogs Christophe Belestra avsløre at de hadde fått en stor forsendelse PS4-devkits, altså utviklermaskiner.

120 slike maskiner ramlet inn dørene hos Santa Monica-spillstudioet. Belestra avslørte på sin Twitter at dette ikke var deres aller første forsendelse, heller.

Hva Naughty Dog jobber med om dagen vet vi ikke. Det er nok mange som ønsker seg et gjensyn med Nathan Drake og et nytt «Uncharted»-spill.

Selv om debuten med «The Last of Us» altså ser ut til å bli forankret til PS3, er det ikke umulig at det kommer en oppfølger til PS4.

En av de to regissørene bak «The Last of Us», Neil Druckmann, avslørte tidligere i høst at deres folk opprinnelig var i gang med forarbeidet til et nytt «Jak & Daxter», men endte altså i stedet opp med å skildre overlevelse i postapokalypsen sett gjennom øynene til Ellie og Joel.

Kanskje dette «Jak & Daxter»-prosjektet er noe de tar opp igjen, som sin debut på PlayStation 4?

Denne uka er første dose ekstrainnhold til «The Last of Us» lansert, kartpakken Abandoned Territories. Sammen med den oppdateres også spillet med en 1.05 patch som fikser en del rusk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3