– Sylskarpt bilde, bedre grafikk og alt av innhold

Slik blir «The Last of Us» på PS4.

10. april 2014 11:03

(PressFire.no): Etter flere runder med spekulasjoner og halvveis-bekreftelser, kunngjorde Sony endelig PlayStation 4-versjonen av «The Last of Us» i går ettermiddag.

Siden «Last of Us» er et av fjorårets aller beste spill, som samtidig presset den aldrende PS3-maskinvaren til det ytterste, er det nok ikke bare vi som ser frem til å spille denne utgaven.

Mye for pengene

Arne Meyer i Naughty Dog la i går ut et innlegg der han beskrev nøyaktig hva man kan forvente seg fra den nye versjonen.

Det fulle navnet er altså «Last of Us Remastered», og det mest merkbare vil nok være de grafiske forbedringene.

Ifølge Meyer er det snakk om høyere oppløsning på 3D-modellene, bedre skygger og lyssetting, oppgraderte teksturer og flere øvrige oppgraderinger. Ikke minst bekrefter utviklerne at spillet vil kjøre i full 1080p.

Når det gjelder bildeoppdateringen, er det tydeligvis litt uavklart. I kommentarfeltet blir det spurt hvorvidt spillet skal kjøre i 60 eller 30 fps, og Naughty Dog svarer at de sikter mot 60 fps.

Ikke helt overraskende skal spillet inneholde alt av tilleggsmateriale, først og fremst «Left Behind»-pakken, pluss de to flerspillersentriske pakkene «Abandoned Territories» og «Reclaimed Territories». Det foreligger foreløpig ikke så mange detaljer om den sistnevnte, men det loves mer informasjon snart.

Bonusinnhold

Videre skal spillet inneholde kommentarspor under mellomsekvensene. Det er den kreative sjefen Neil Druckmann, samt skuespillerne Troy Baker og Ashley Johnson (Joel og Ellie), som bidrar.

Naughty Dog lover også diverse bonuser for de som forhåndsbestiller, for eksempel raskere crafting og diverse forbedringer av våpenegenskaper, samt noen fordeler i flerspillermodusen.

Vi har fortsatt den oppussede versjonen av «Tomb Raider» friskt i minne – et allerede meget underholdende spill, som fikk en ekstra strøk med grafisk maling, samt kjørte i 1080p/60 fps, og ble dermed enda mer fornøyelig å spille. 

Endelig lanseringsdato for PS4-versjonen er ikke bekreftet, men spillet skal slippes i sommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3