Stortingsrepresentant med åpent brev til Activision Blizzard-sjefene

- Som globalt selskap er dere ikke fritatt ansvar og handlingene deres bør sees som politisk statement i seg selv.

9. oktober 2019 10:45

(PressFire.no): Det var natt til mandag det ble kjent at Blizzard Entertainment utestenger den profesjonelle «Hearthstone»-spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai og trekker premiepengene han vant i Asia-Pacific Grandmasters-turneringen.

Reaksjonen fra spillgiganten kom da Wai i et intervju ga sin støtte til demonstrasjonene i Hong Kong.

Blizzard henviste til en klausul i turneringsreglene hvor de kan utestenge spillere som skader ryktet til spillselskapet.

Reaksjoner på Stortinget

I ettertid har reaksjonene mot Blizzard Entertainment vært voldsomme og spillere over hele verden er sjokkert over reaksjonen til spillgiganten. De blir anklaget for å gå mot både ytringsfriheten og menneskerettigheter.

Nå har sjokkbølgen også nådd det norske Stortinget, hvor Venstres stortingsrepresentant Grunde Almeland nå har sendt et brev til både Activision Blizzards toppsjef Bobby Kotick og Blizzard-sjefen J. Alland Brack.

I brevet skisserer han det politiske spillet som pågår fra Kina og Hong Kong for øyeblikket og hvordan Kina prøver å begrense rettighetene til folket.

Han mener også at Kina gir USA, Storbritannia og Taiwan skylda for urolighetene.

- Jeg blir ekstremt overrasket og skuffet om dette er et ståsted Blizzard er enige i, skriver han og fortsetter.

- Som et globalt selskap er dere ikke uten makt eller ansvar når det kommer til å støtte fundamentale menneskerettigheter. Faktisk bør handlingene anses som politiske uttalelser i seg selv.      

Tror det blir vanskelig å støtte Blizzard

- Hvis spillerne ikke kan stole på at deres rettigheter blir tatt vare på, og deres selskap ikke håndterer dem på en rettferdig måte, ser jeg ikke hvordan det er mulig for byer og nasjonale organisasjoner å støtte noen framtidige turneringer å bli holdt i spillene dere eier, heter det i brevet.

Nå oppfordrer han spillgiganten til å revurdere handlingene og håper at de tenker på selskapets ry.

- Som både en fan og som en folkevalgt håper jeg dere vil støtte spillerne som har støttet dere i mange år, i tillegg til ytringsfriheten vi holder så hølt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3