Stig-Helmer fra «Selskapsreisen» fant tonen med «Deus Ex»-skaperen

Warren Spector ble nesten rørt til tårer.

30. mars 2012 09:55

STOCKHOLM (PressFire.no): Spilldesigner Warren Spector er igjen aktuell med et nytt Disney-spill. I «Epic Mickey 2» skal Mikke Mus nok en gang gå løs på verden med maling og tynner.

Da Spector skulle promotere spillet i Norden, gikk turen innom skuespiller og regissør Lasse Åbergs tegneseriemusuem utenfor Stockholm.

Warren Spector er også ihuga samler av Disney-effekter. De to fant raskt tonen, i den grad at Åberg overrakte ham to svenske tredukker av Mikke Mus og Donald Duck, produsert av henholdsvis Gemla og Brio på 40- og 50-tallet.

Åberg, kjent her hjemme som Stig Helmer fra «Selskapsreisen»-filmene, har drevet museet i ti år og samlet en mengde Disney-effekter, originaltegninger og kunst i museet.

- De er rarieteter. Ikke tjuetusenkroners-saker, men om man samler på Disneyania er det veldig gøy å ha, forklarer Åberg til PressFire.

Med småblanke øyne var det tydelig at Spector ble rørt av gaven.

- Hvordan svarer man på noe sånt...? Kan jeg dra hjem nå? spøkte spilldesigneren, før han satte seg ned med nordisk presse for å svare på spørsmål.

PressFires intervju med Spector, hvor han prater om hvorfor «Epic Mickey 2» er en musikal, hva han synes om «Heavy Rain

» og hvilken utfordring han har til John Carmack, kommer vi tilbake til snart.

FOTO: Martin Bergesen // PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3