«Steam Box» er på vei!

Valve bekrefter at de jobber med en spillmaskin.

10. desember 2012 10:29

(PressFire.no): Spillselskapet Valve har utrolige markedsandeler i salget av dataspill, og multiverktøyet Steam er den klart mest populære sentralen for pc-spill.

Rykter har hatt det til at amerikanerne ønsker å ta et steg videre og lansere sin egen, selvstendige konsoll, men Valve har benektet ryktene om en Steam Box.

Nå snur de på flisa. I et intervju med Kotaku bekreftet Valve-stifteren Gabe Newell at de håper å kunne utgi en egen Steam-konsoll i løpet av 2013.

Veldig kontrollert

«Steam Box», som den kalles enn så lenge, skal simpelthen være en datamaskin med form og funksjon som passer i stua. 

Gabe Newell har vært svært kritisk til Windows 8s økosystem og kalt det altfor lukket. Derfor kommer det som en overraskelse at spillkonsollen deres også blir veldig dirigert.

- Maskinvaren vår kommer utvilsomt til å bli veldig kontrollert. Om du vil ha mer fleksibilitet, kan du alltid kjøpe en vanlig pc. Vi sikter mot de som vil ha en mer automatisk løsning, sa Newell til spillbloggen.

Med Linux?

- Jeg tror de fleste kunder og utviklere innser at pc er bedre for dem. Da må man ikke dele verdenen og lure på hvorfor vennene sitter på stua. Hvorfor opplevelsene på stua er annerledes fra alle andre, insisterte spilltoppen.

Den siste tiden har Valve jobbet på spreng med å overføre Steam til operativsystemet Linux, noe Newell bekreftet da vi møtte ham på E3 i sommer (se video i bunnen).

Det har derfor blitt spekulert i at maskinen deres kommer til å kjøre på Linux. Det underbygges muligens av at Steam la til 30 nye Linux-spill i helga, ifølge Joystiq

Maskinvaren til Valves nye konsoll er ikke avklart. Det vites ikke om den skal komme i flere modeller eller om den blir oppgraderbar.

Source Engine 2

Spillstøtten til Linux har blitt stadig bedre med årene, men er fortsatt vaklende. Særlig når det kommer til de aller største spillene.

Valve forsøker å bøte på det ved å overføre sine egne utgivelser dit i første omgang. «Left 4 Dead 2» skal allerede være kjappere på operativsystemet, og spillstudioet jobber tett med maskinvareprodusentene for å optimalisere drivere og tilrettelegge for nye spill der.

Vi vet også at en oppfølger til den populære Source-spillmotoren er på vei. Newell bekreftet at den støtter neste generasjons spillkonsoller til Kotaku.

Blir «Half-Life 3» en slipptittel til «Steam Box» i 2013, mon tro? Eller blir den hetende «Gabecube»?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3