Spillet som amerikanske soldater bruker til opplæring

To brødre gikk fra Atari-lek til trening av militæret.

3. mai 2011 20:22

To brødre fra tidligere Tsjekkoslovakia er ansvarlige for spillet som nå brukes i opplæringen av soldater. Det kan de takke et australsk heavy metal-band for.

Det er New York Times som forteller om hvordan de to brødrene Ondrej og Marek Spanel lekte med sine Atari-maskiner som barn i kommunisttidens Tsjekkoslovakia, og nå er ansvarlige for spillet som trener opp soldater i USA, Canada, New Zealand, Storbritannia og Australia.

Det hele startet i 1997, da de begynte utviklingen av det kritikerroste militærspillet «Operation Flashpoint: Cold War Crisis» (2001). Militærfantaster trykket spillet til brystet på grunn av sin troverdighet og realisme.

I dag er de to brødrene ansvarlige for spillplattformen VBS 2 (Virtual Battle Space) – et fleksibelt system for å lage virkelighetsnære treningsopplegg for soldater.

NB! Se video som demonstrerer VBS 2 nederst i denne saken.

Ifølge artikkelen hos New York Times kan de to brødrene imidlertid takke vokalisten David Lagettie i det australske heavy metal-bandet Seventh for at det ble en realitet. Seventh laget temalåten til «Operation Flashpoint: Cold War Crisis», og Lagettie skal ifølge brødrene være besatt av militærsimulatorer.

Han skal videre ha foreslått at brødrene gjorde «Operation Flashpoint» om til et treningsspill for militæret.

Da de to brødrene laget «Operation Flashpoint: Cold War Crisis» var de bare åtte utviklere, mens det Praha-baserte selskapet Bohemia Interactive Group i dag teller over 140 ansatte.

Codemasters slapp nylig et nytt spill i «Operation Flashpoint»-serien, men de to brødrene har ikke vært involvert siden det første spillet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3