– Spill «Star Wars: Battlefront» først på Xbox

Traileren «vil knuse internett».

14. april 2015 10:39

(PressFire.no): Kampen for å tilrive seg eksklusive avtaler, ekstra innhold – eller i det minste en liten tjuvstart – er viktig for kamphanene Sony og Microsoft.

Vi vet fra før at noe bonusinnhold til «Destiny» er øremerka PlayStation. Xbox-eiere har et liknende fortrinn når det gjelder «Call of Duty». Bare to eksempler på slike avtaler i spillbransjen.

Når det gjelder det etterlengta nye «Star Wars»-spillet fra DICE («Battlefield»), er det mye som tyder på at Xbox får snike litt i køa.

Xbox-folk får stjernekrigen i hendene
først, sier Microsoft.

Tjuvstart eller eksklusivitet?

Det er allerede kjent at Electronic Arts, som har rettighetene til å gi ut flere «Star Wars»-spill i åra som kommer, har etablert et «nytt, bredt og strategisk forhold» til Microsoft. Dette ble kjent allerede første gang verden fikk se Xbox One, da EA-direktør Andrew Wilson proklamerte dette.

Dette forholdet kommer trolig til å blomstre videre når «Battlefront» lanseres seinere i år.

Xbox-markedssjef Aaron Greenberg fyrte nylig av en melding på Twitter, som svar på spørsmål om det nye «Star Wars»-spillet, og fortalte at dette kan spilles først på Xbox One.

«Battlefront»-oppfølgeren bygges
«Battlefield»-teknologi.
«Battlefront»-oppfølgeren bygges
«Battlefield»-teknologi.

Electronic Arts har selv ikke utdypet hva dette innebærer, men sannsynligvis sikter Greenberg til EA Access – den Netflix-aktige spilltjenesten på Xbox One, der et medlemskap blant annet inkluderer muligheten til å tjuvstarte spillinga av utvalgte nye titler fra dette selskapet. Det er altså ingen grunn til å automatisk tro at Microsoft har sikret seg en «Tomb Raider»-aktig tidseksklusivitet til «Battlefront».

EA kommer trolig på banen med flere detaljer rundt spillet snart. Det er nemlig ikke lenge igjen til et større informasjonsslipp fra «Battlefront».

EA teller ned til trailerpremieren.
(Foto: EA, Instagram).

– Vil knuse Internett

EA har helt klart tenkt å profittere på en stigende «Star Wars»-feber og legge seg i dragsuget til J.J. Abrams-filmen, «The Force Awakens», med premiere i desember. Seinere denne uka er det varslet at den første traileren med bilder fra selve spillet skal slippes løs.

Hittil har vi kun sett filmklipp eller bakomvideoer. Fredag kveld kommer den første ordentlige smakebiten.

EA og DICE har allerede startet fristinga og nedtellingen. De har servert et knippe bilder de hevder er representative for hva du vil finne i «Battlefront»-spillet seinere i år.

Spillet kommer ut til Xbox One, PlayStation 4 og pc i løpet av 2015. EA-sjef Andrew Wilson har tidligere fortalt at de har sett mot «Batman Arkham»-spillene for inspirasjon.

DICE-spillskaperen Vincent V. Vukovic sier selvsikkert at traileren de slipper fredag «vil knuse Internett». 

Kollega Christian Johannesen følger opp med: «det blir som om millioner av stemmer plutselig skriker ut i opphisselse».

Dette er videoen EA viste under pressekonferansen sin på E3 i fjor sommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3