Skin-gambling i «CS:GO» passerte utrolige 41,6 milliarder kroner i fjor

Barn og unge spiller bort enorme summer, men Valve drøyer med å regulere.

25. januar 2017 11:46

(PressFire.no): I fjor eksploderte det rundt «CS:GO» og det, for det meste, ukjente gamblingmarkedet som hadde poppet opp rundt kjøp og salg av virtuelle kosmetiske gjenstander i spillet.

Mye av fokuset kom etter at det viste seg at to svært kjente YouTubere promoterte sin egen gamblingside ved å late som om de satset store summer – og vant – med slike skins.

I en lengre feature-artikkel hos ESPN rundt temaet (som du burde lese), kommer det frem, via analyseselskapene Eilers & Krejcik Gaming og Narus Advisors, at slik skin-gambling og -betting passerte utrolige 41,6 milliarder kroner i fjor.

Det tegnes også et svært lite fordelaktig bilde av Valve, som mener de har sendt ut brev med anmodning om driftsstopp til over førti gambling- og bettingsider som benyttet API-et deres for flytting av skins.

Rundt halvparten av disse sidene er fortsatt aktive, mens det åpnes nye gamblingsider basert utenfor USA hele tiden. Flere av disse er fullverdige gamblingsider som lar deg satse på andre sportsbegivenheter også – fellesnevneren er bare at de bruker skins istedet for ekte mynt som valuta.

Et stort problem er at svært mange barn og unge gambler bort enorme summer på det som er et totalt uregulert marked.

Samtidig er et pågående søksmål mot Valve blitt flyttet fra Florida til Washington, staten hvor Valve holder til. Over 1000 personer skal ha kontaktet advokaten bak søksmålet, Jasper Ward, for å bli med.

Valve skal visstnok ha forsøkt å få til et forliksmøte, men Ward ønsker heller at det skal gå til retten. Det vil i så fall kunne skape presedens for hvordan spillselskaper må håndtere illegale markeder som dukker opp rundt spillene sine.

Nylig innførte Valve flere nye typer byttbare skins i «CS:GO», inkludert hansker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3