Setter punktum for «Alan Wake»

To nedlastbare utvidelser får holde, mener Remedy.

21. september 2010 11:36

Remedy lettet på trykket i et intervju med IGN i sommer. Oskari Häkkinen fra den finske utvikleren fortalte da at det relativt lille spillstudioet var utsatt for en viss type press fra Microsoft om å lage flere nedlastbare utvidelser til det mørke spillet som ble sluppet eksklusivt til Xbox 360 - mens de selv ville komme i gang med et nytt spill. Gjerne en oppfølger til «Alan Wake», sa han.

Opprinnelig var avtalen to slike episoder, der den første av de kalt The Signal ble sluppet 27. juli. Spillkjøpere som handlet «Alan Wake» nytt fikk med en kode som kunne utløses via LIVE Marketplace slik at The Signal ble gratis.

Nå forteller Remedy-sjef Matias Myllrinne at den andre utvidelsen, The Writer, markerer slutten på eventyret. Til Evil Avatar forteller han at en dato enda ikke er spikret, men frister med at The Writer vil by på intens action og vil by på en slags konklusjon. I tillegg røper Myllrinne at sangen som får æren av å avslutte «Alan Wake»-episoden er Depeche Modes The Darkest Star – en låt som skal passe godt til historiens avslutning.

VIL GJERNE KOMME I GANG MED EN OPPFØLGER

Salget av «Alan Wake» har ikke stått i stil til forventningene. På to uker i USA klarte spillet bare å selge 145.000 eksemplarer, skrev vi om i sommer. Remedy valgte imidlertid å se lyst på fremtiden da de ble spurt om disse tallene, men innrømmet samtidig at konkurransen fra «Red Dead Redemption» var knalltøff.

Rockstars Ville Vesten-epos ble sluppet uka etter «Alan Wake».

- Det er ingen tvil om at «Alan Wake» traff butikkhyllene midt i et veldig tøft lanseringsvindu, med noen titler som dominerte med ekstremt aggressiv markedsføring. Når det er sagt, prøver vi alltid å gjøre noe nytt og annerledes.

- Alt i alt er vi veldig fornøyd med mottakelsen «Alan Wake» har fått fra både presse og fansen, sa Oskari Häkkinen til VG247.

I august fortalte Häkkinen til Eurogamer at Remedy var parat til å ta opp dialogen med Microsoft for å se på mulighetene for en oppfølger.

- I og med at vi fortsatt er i lanseringsmodus for øyeblikket, har vi ikke hatt sjansen til å komme til Redmond og Microsoft Game Studios for å diskutere noe om fremtiden. Men jeg ser ingen grunn til ikke å fortsette med Microsoft og en helstøpt oppfølger for «Alan Wake», sa Häkkinen til Eurogamer.

- Vi ønsker definitivt å lage det. Vi har noen fantastiske idéer, fortalte han.

The Writer, den andre nedlastbare utvidelsen, har enda ikke fått en bekreftet dato, men lanseres via Xbox LIVE Marketplace.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3