Salg av utstyr i «Diablo III» kan være skattepliktig

Merk deg post 5.0 i selvangivelsen, først som sist.

2. juli 2012 08:39

(PressFire.no): Som mange har fått med seg er det nå mulig å selge og kjøpe utstyr for ekte penger i «Diablo III».

I auksjonshuset kan du tjene penger på utstyret du finner i spillet, noe som kan utgjøre en forskjell på kontoen din. I skrivende stund finnes det flust av utstyr til varierende kostnad i auksjonshuset.

Men om du tjener gode penger i auksjonshuset, hva tenker egentlig skattemyndighetene om det?


- Kan være skattepliktig

Ifølge Jon Martin Jonsmoen, som er jurist hos Skattedirektoratet, kan det hende du må betale skatt for det du tjener i «Diablo III».

Det kommer imidlertid an på omfanget:

- Dersom spillingen og oppbyggingen av spillfigurer, våpen og utstyr er av et slikt omfang at den ikke lengre har karakter av å være en fritidsaktivitet eller hobby, kan overskuddet være skattepliktig som virksomhetsinntekt, forteller han til PressFire.

Men hvis den er mer sporadisk og beskjeden kan det vurderes som inntekt fra fritidsaktivitet eller hobby, og er dermed skattefritt, ifølge Jonsmoen.

10 000 kroner er grensen

Det blir ekstra aktuelt å vurdere dette om inntekten overstiger 10 000 kroner. Det er nemlig den magiske grensen for gevinster i spill.

Jon Martin Jonsmoen påpeker at skatteplikten vil avgjøres basert på inntektsåret ditt, men opplyser at du bør ta kontakt med skattekontoret om du er i tvil.

Har du solgt virtuelt utstyr for noen tusen kroner bør du med andre ord føre opp omsetningen i feltet for tilleggsopplysninger i post 5.0 i selvangivelsen, selv om du ikke nødvendigvis blir nødt til å skatte for pengene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3