Prøvde febrilsk å slette jukseprogram da han ble tatt på fersken i «CS:GO»-storturnering

Det indiske laget legges ned.

19. oktober 2018 22:59
Nikhil «Forsaken» Kumawat.

(PressFire.no): Det var under dagens kamp mellom Revolution og OpTic India i den asiatiske «CS:GO»-storturneringen eXTREMESLAND at lampene lyste rødt hos administratorene.

Anti-jukseprogrammet B5 hadde gjort utslag, og kampen ble pauset.

Det skulle vise seg at det var Nikhil «Forsaken» Kumawat som hadde jukset, og da administratorene tok en kikk på pc-en hans, så de at et mystisk program var installert der.

Kumawat gikk til det drastiske steget å forsøke å slette programmet samtidig som administratorene for turneringen sto og så på. Han måtte fysisk holdes tilbake, men rakk å slette noen filer som var forkledt som Word.

Programmet ble kjapt gjenopprettet, og skandalen var et faktum.

Kampen ble dermed dømt i favør Revolution, noe som betyr at de går videre til finalespillet i turneringen. OpTic India har blitt diskvalifisert fra hele turneringen, som hadde en premiepott på 100 000 dollar, eller rundt 800 000 kroner.

Jukseren prøvde å forkle programmet som
Word.exe. (Foto: liuxinwei0102 / Twitter)
Jukseren prøvde å forkle programmet som
Word.exe. (Foto: liuxinwei0102 / Twitter)

Laget oppløses

OpTic India ble startet av den amerikanske e-sportorganisasjonen OpTic Gaming for å finne talenter i den gryende e-sportbevegelsen i landet, nå er fremtiden til laget usikker.

Kumawat ble sparket fra organisasjonen bare en time etter avsløringen. I en uttalelse til HLTV.org sier teamsjef Jesal Parekh at de andre spillerne ikke visste noe som helst.

- Jeg vil gjøre det helt klart at de andre fire spillerne ikke hadde peiling på noe av dette, og ville aldri ha spilt om det var bare et lite hint om det.

- Vi vil beklage til alle de andre lagene og organisasjonene som er involverte, det er urettferdig mot alle. Vi vil også beklage til landet vårt, og til fansen som har støttet oss. Dette vil være et stort tilbakeslag for hele landet, og det er veldig uheldig at én egoistisk person har kunne gjort dette.

Resten av OpTic India blir også frigjort fra sine kontrakter, og det kan dermed virke som om hele laget legges ned. Hovedorganisasjonen sier de nå skal se etter andre ting å gjøre.

Sjekker nylige turneringer

Laget vant også ESL Indias høstturnering og rundt 50 000 kroner for bare noen dager siden. Det var også en kvalifisering til den langt større ESL Pro League Asia-turneringen, hvor det spilles om langt mer.

ESL sier nå de skal gå tilbake og se på kampene for å se om noe var mystisk også der.

- Vi har kontaktet ESIC (integritetskoalisjonen for e-sport) og vil gi ut en offisiell uttalelse om litt, skriver de på Twitter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3