Annonse
Annonse
PS4 kommer i november
Avslørte 15 eksklusive spill.
No items found.
20. August 2013, 19:05

(PressFire.no): Vi har lenge visst at PS4 skal komme en gang i høst, men utover det har vi bare kunnet spekulere.

I kveld avslørte Sony endelig når konsollen lanseres, på tampen av sin pressekonferanse under Gamescom-messen i Köln.

PS4 kommer i hyllene den 29. november – to uker etter amerikanerne får kloa i den. Det er kanskje litt senere enn mange hadde regnet med eller håpet på.

Norske priser ligger foreløpig på omkring 3 500 kroner. På verdensbasis skal én million allerede ha forhåndsbestilt den, ifølge Sony.

Microsoft har ikke kommet med noen endelig lanseringsdato, men har tvert imot innskrenket antall land som vil få Xbox One på lanseringsdatoen i november. Norge, og resten av Norden, må vente til over nyttår før vi kan kjøpe den i en norsk butikk.

Knallhard indie-satsing

I løpet av pressekonferansen sin hadde Sony mange andre nyheter å by på – om enn ingenting som fikk oss til å ramle av stolen. De sier at Naughty Dog og Santa Monica Studios jobber med PS4-spill, men om detaljene er det knyst.

De fortsetter sin indie-satsing, og lover at spill som «Rogue Legacy», «Hotline Miami 2», «Guns of Icarus», «The Binding of Isaac» og «Volumes» gjør sine konsolldebuter eksklusivt på PS4 og/eller Vita.

Overraskende nok inkluderer indie-spillene til PS4 også megasuksessen «Minecraft», som Microsoft skrøt av å ha sikret til Xbox One på E3. Også «Fez», som har vært på Xbox Live, kommer nå på Sony-plattformen.

En rekke etablerte titler kommer også til Vita, og her er en annen overraskelse: En av dem er «Borderlands 2». 

Prisen på den håndholdte konsollen skrus samtidig ned til 199 euro, eller litt over 1 500 kroner.

Til PS4 fikk vi se de nye spillene «Everybody’s Gone to the Rapture» fra The Chinese Room («Dear Esther»), «Rime» fra Tequila Works («Deadlight»), «Helldivers» fra Paradox («Magicka») og «Resogun» fra Housemarque («Super Stardust», «Dead Nation»).

I tillegg kommer «Shadow of the Beast», en nytolking av Psygnosis- og Amiga- klassieren fra sent åttitallet.

Remote Play på alle spill

Av storspillene viste Sony frem nytt innhold fra «inFamous Second Son», «Killzone Shadow Fall», og «Watch Dogs».

I tillegg fikk vi se «Assassin’s Creed IV: Black Flag» i aksjon igjen, og hvordan man sømløst kan fortsette spillet på Vita dersom det blir kamp om tv-en der PS4-konsollen er koblet til. 

I så fall er det forsatt PS4 som står for maskinkraften, men strømmer innholdet direkte til den håndholdte konsollen, som du spiller på. Dette skal være mulig med alle spill.

Mye nytt til PS3

Sony har heller ikke glemt PlayStation 3. «Gran Turismo 6» kommer den 6. desember til denne konsollen, og Sony avslørte at de har fått en rekke ledende bilmerker til å lage ekskusive konseptbiler som bare finnes i spillet, og som i noen tilfeller vil bli laget i virkeligheten.

Til PS3 kommer også «LittleBigPlanet Hub», et gratis spill i serien som skal være en diger lekegrind, der man får tilgang til flust med verktøy og kan lage sine egne nivåer og til og med spill.

Dette blir i utgangspunktet gratis, men mye av innholdet som finnes i spillet må man kjøpe seg tilgang til.

I høst kommer også Quantic Dream-spillet «Beyond: Two Souls» til PS3.

PS3-eiere som kjøper høstens storspill til denne konsollen, inkludert «Call of Duty: Ghosts», «Battlefield 4» og «Watch Dogs», fikk en til dels gledelig nyhet mot slutten av pressekonferansen. Har du spillene til PS3 vil du kunne kjøpe dem til PS4 til det Sony kaller en sterkt redusert pris – i en begrenset periode.

Vi er på plass i Köln og kommer med flere nyheter og intervjuer utover uka.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum