- Overrasket over at Vatikanet ikke reagerte

Romas storhet gjenreises i «Assassin's Creed: Brotherhood».

18. oktober 2010 20:49

ROMA (PressFire.no): Foran meg ligger nesten 2000 år gamle Colosseum – et bygg som selv i dagens tilstand tar pusten fra tilreisende og har blitt selve symbolet på det enorme romerske imperiet.

Inntrykkene er sterke, ikke bare på grunn av arenaens imponerende størrelse, men også den enorme mengden med historie som er knyttet til bygget.

I anledning «Assassin’s Creed Brotherhood» befinner vi oss i Roma, hvor fortsettelsen på fjorårets glimrende «Assassin's Creed II» finner sted.

Vi omringes av restene etter storslått og imperialistisk arkitektur, som for en nordmann med smak for lys lapskaus bare kan oppfattes som megalomani. De romerske søylene tårner flere titalls meter over bakkenivå, og restene etter marmorstatuer er nesten like vanlig som veiskilt i andre byer.

Selv de moderate dekoreringene ville gitt en hver minimalist umiddelbare svettetokter. 

Se også: Flere bilder fra Roma, med noen spillutviklere fra Ubisoft inkludert.

DETALJER TIL BRY

Mens vi beundrer utsikten innrømmer spillets art director, Mohamed Gambouz, overfor PressFire at størrelsen på byen og detaljrikdommen gav utviklerne en real utfordring.

- Roma er den største byen vi har laget i et «Assassin’s Creed»-spill og er over dobbelt så stor som Firenze, i tillegg til at den generelt er mer kompleks. Og utfordringen kom som følge av alle detaljene og variasjonene i landskapet.

- I Venezia hadde du mange detaljer - men også kanalene som er «tomme» områder dekket av vann. I Firenze hadde du mange utskjæringer fra renessansen, men i Roma har du både renessansens størrelse og detaljer, samt romerske ruiner i tillegg.

- Som følge av dette har vi forbedret spillmotoren til å være mer effektiv. Etter «Assassin’s Creed II» har vi utviklet teknikker for å kunne gjøre «mer med mindre» fordi vi støtte på minneproblemer på grunn av Romas størrelse. Vi har også forbedret andre elementer med motoren som gjør at grafikken flyter bedre, avslører Gambouz.

Som vi kjenner til fra før har utviklerne latt seg inspirere av renessansens Italia, hvor fantasi og historiske fakta blandes. Mange av hendelsene og personene som utgjør handlingen hører hjemme i historiebøkene, men brukes som bakteppe for et fantasirikt skråblikk på perioden med science fiction-elementer.

Fjorårets spill foregikk stort sett i byer som Firenze og Venezia, mens selve avslutningen allerede i forrige spill hintet om en fortsettelse i Roma.

Og selv om det er Toscana, med de to nevnte byene i sentrum, som regnes som renessansens vugge, var Roma også en viktig del av epoken. Det var også det religiøse høysetet med den katolske kirken og Vatikanet.

KATOLSK KONTROVERS

Den katolske kirken og Vatikanet spiller en stor rolle i spillets historie, og det er ikke et hyggelig bilde som males av kirkens tilstedeværelse under renessansen. Paven og kirken er nemlig sentrale, på en måte spillets antagonist, noe som kunne ha skapt store overskrifter.

Men manusforfatter Jeffrey Yohalem forteller PressFire at de nærmest ble skuffet over spillets manglende evne til å provosere.

- Vi forventet reaksjoner om paven i det forrige spillet og vi fikk ingenting. Absolutt ingenting! Det var så lite reaksjoner på det at det nesten var kjedelig.

- Forventer dere noe fra det nye spillet?

- Nei, egentlig ikke. Vi var spente før «Assassin's Creed II», men siden det er basert på virkelige hendelser er det ikke like provoserende. Borja har blitt kjent som utrolig korrupt, og kirka har distansert seg fra ham i ettertid. Folk har anerkjent Rodrigo Borja som en ekstremt egoistisk pave, forteller Yohalem.

I løpet av sin periode som pave mellom 1492 og 1503, klarte Rodrigo Borja å svekke den katolske kirkes moralske troverdighet med mange hakk. Mens Roma nærmest stod i forfall skal han ha satt folket til side og heller arrangert ekstravagante fester som skal ha utviklet seg til orgier, noe som har gitt ham stempelet som en av de mest kontroversielle pavene i renessansen.

Når det gjelder Colosseum, er det ofte den romerske perioden med makabre gladiatorleker folk tenker på. Men arenaen har i ettertid blitt brukt til en rekke andre formål og i den aktuelle perioden i spillet ble arenaen også brukt som et slags teateramfi for såkalte «passion plays».

HISTORISK KORREKT FANTASI

Spillets manusforfatter, Jeffrey Yohalem, forteller at du i spillet vil utføre et drap i Colosseum mens det pågår et skuespill i arenaen. Yohalem sier også stolt at skuespillet er hentet fra et vaskeekte manuskript med opprinnelse fra 1500-tallet.

For den som er opptatt av historie kan vi avsløre at det ikke bare er Colosseum som brukes i spillet; Både Capitoline Hill, Forum Romano, Pantheon og Castel Saint’Angelo er eksempler på noen av de viktige åstedene for historien i «Assassin's Creed: Brotherhood».

Manusforfatteren for spillet avslører blant annet at kirken Pantheon, med den kjente domen og hullet i toppen, vil være stedet hvor Ezio blir nødt til å krype gjennom for å komme inn.

Det er heller ingen hemmelighet at den store borgen Castel Saint’Angelo vil være sentral i avslutningen i spillet. Faktisk avslører utviklerne at det gigantiske flagget på toppen av borgen vil være synlig fra stort sett alle steder i spillet, noe som underbygger oppbygningen til et klimaks.

Ingenting blir altså hellig når snikmorderen Ezio inntar Roma for å ta et oppgjør mot den konspirerende og regjerende styresmakten denne høsten.

NB! PressFire kommer tilbake med mer stoff om «Assassin's Creed: Brotherhood» med det aller første.

«Assassin's Creed Brotherhood» slippes til Xbox 360 og PS3 19. november, med en PC-versjon planlagt for slipp tidlig 2011.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3