Nostalrius invitert til Blizzard-kontorene

Slipper ikke kildekoden til gammelserverne - ennå.

3. mai 2016 11:32

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om nedstengingen av den fanskapte «World of Warcraft»-serveren Nostalrius – som hadde over 800 000 registrerte brukere.

Nedleggelsen kom som følge av Blizzards regelverk, der det forbys å opprette egne piratservere.

Blizzard gikk for noen dager siden ut og sa at hendene deres var bundet når det kom til serveren, og at de måtte ta grep, eller stå i fare for å miste varemerkene sine.

Innledende samtaler

Også Nostalrius-folket kommet med en uttalelse. I en forumpost skriver de at det nå skal settes en dato for det første møtet mellom de og Blizzard.

- Det var de som foreslo å diskutere dette sammen.

Møtet skal foregå på Blizzard sine kontorer, men en endelig dato for møtet, eller hva som skal diskuteres, er ikke satt.

Team Nostarilus skriver derimot at de ikke lenger bare ser på seg selv som fans som ønsker serveren sin tilbake, men heller som ambassadører for alle som ønsker at Blizzard selv skrur sammen såkalte «Legacy»-servere – altså servere som kjører tidlige versjoner av «World of Warcraft».

Gir ikke ut kildekoden

De kommer, tross ønsker fra andre brukere og tidligere løfter, ikke til å slippe kildekoden eller innholdet fra Nostalrius på nett slik at andre kan plukke opp ballen om de måtte ønske det.

Grunnen er god nok: De mener det ikke ser bra ut å gå inn i en pissekonkurranse før de får snakket med Blizzard, da det å gi ut dette kan virke som et «motsvar» på stengingen.

- Kildekoden og databasene til Nostalrius vil ikke bli gitt ut. Vi setter pris på hjelpen fra communityet vi fikk til å sette opp serveren, og målet vårt var egentlig å gi ut deler av dette for å forbedre emulatorene (av originalserverne) der ute.

- Det kan være fordelaktig under diskusjonene med Blizzard å holde kildekoden privat.

Det skal komme en ny oppdatering allerede neste uke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3