Enda en Hollywood-stjerne til «Beyond: Two Souls»?

Ellen Page fra «Juno» er allerede om bord.

20. juni 2012 21:10

(PressFire.no): På E3-messen tidligere denne måneden fikk vi se de første klippene fra «Heavy Rain»-skaperen David Cage sitt neste spill, «Beyond: Two Souls».

Der fikk vi bekreftet at hovedrollen spilles av Ellen Page, som vi kjenner fra filmer som «Inception» og sjarmerende «Juno».

I timene før spillet ble vist frem, fikk vi derimot høre at vi skulle få møte to digre A-listenavn fra Hollywood i spillet. Det tvitret en entusiastisk redaktør for det offisielle PlayStation-magasinet, Benji Wilson.

Hvem denne andre stjernen er, kan nå være avslørt – nemlig Willem Dafoe.


Utforsker den andre siden

Det er GamesIndustry International som mener å vite at Dafoe spiller en sentral figur i spillet. Informasjonen kommer fra «en kilde som er godt kjent med prosjektet».

Kilden skal ha indikert at flere kjente navn vil bli avslørt, men først og fremst Dafoe.

Også Ellen Page sin deltakelse var ryktet i forkant av E3-presentasjonen, og det viste seg å stemme på en prikk.

Dafoe er kjent blant annet fra hans rolle som Norman Osborn, eller Green Goblin i «Spider-Man». Han har riktignok en diger portefølje som inkluderer alt fra «Oppdrag Nemo» til «Antichrist» til «Platoon» – for ikke å nevne den minneverdige rollen i «The Boondock Saints».

På E3 fikk vi en god kikk på «Beyond: Two Souls», som lages eksklusivt til PlayStation 3 hos franske Quantic Dream, med David Cage i spissen.

Som tittelen tilsier, utforsker spillet ideer om hva som finnes på «den andre siden». Spillet spenner over 15 år – og det skal godt gjøres om disse utarter seg identisk i flere gjennomspillinger, om vi skal tro spillskaperen.

Personlig og følelsesladet

Hovedrollen som Jodie er skrevet spesifikt for Ellen Page. Jodie er ei vanlig jente – bortsett fra at ånden Aiden holder residens i hodet hennes. Et viktig poeng for spillet er at du kan styre dem begge, altså både jenta og ånden.

Akkurat hvordan spillet utarter seg gjenstår å se – men Cage sa til PressFire på E3 at det er langt mer enn en evinnelig flørt med det overnaturlige. Det blir snarere noe vi alle kan kjenne oss igjen i.

- Spillet handler om å vokse og akseptere seg selv slik man er. Det handler også om døden, og livet på den andre siden. Sorg. Separasjon. Hva som ligger på den andre siden, sa Cage.

Han fortalte at han har et spesielt forhold til spillet.

- Dette er mye mer personlig enn «Heavy Rain». Det var inspirert av meg som ung far og vårt forhold. «Beyond» handler om at jeg mistet noen i familien som jeg var svært nær, og var misfornøyd med hvordan religion forklarte det. Så jeg diktet min egen historie.

FOTO: AFP (Carl Court).

«Beyond: Two Souls» utgis i løpet av neste år, eksklusivt til PlayStation 3. Se traileren som ble sluppet i forbindelse med E3 for to uker siden:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3