Noen har fått Android-operativsystemet til å kjøre på Switch

25. februar 2019 17:03

(PressFire.no): Det gikk lenge rykter om at Nintendo Switch kom til å kjøre en variant av Android i forkant av lanseringen.

Det skulle til slutt vise seg at det ble utviklet et eget operativsystem til konsollen, basert på det som finnes på 3DS, men nå har et par utviklere gjort de gamle spådommene til virkelighet.

Billy Laws og Max Keller har nemlig fått en variant av Android Q til å kjøre på konsollen, med de fleste funksjoner skrudd på.

At det har tatt så lang tid er egentlig bittelitt rart, all den tid innmaten i Switch er lik den som står i en Nvidia Shield – som kjører Android fra før.

Det er ikke fryktelig mye å gjøre med operativsystemet enda, men utviklerne har fått både touch-skjerm, wifi og bluetooth til å fungere. Nettleseren fungerer også helt fint.

I teorien skal du endelig kunne spille «Mario Run» på en Nintendo-plattform, men så langt har ikke utviklerne fått grafikkprosessoren til å fungere (den mangler drivere), og alt det grafiske kjører nå via hoved-prosessoren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3