Noen av de flotteste spillene fra forrige generasjon er sannsynligvis på vei til nye konsoller

Flere spor av «The Last of Us», og en «Metro»-nyutgivelse.

31. mars 2014 14:50

(PressFire.no): Den økte kraften til Xbox One og Playstation 4 betyr at mange av de mer grafisk imponerende spillene til den forrige generasjonen kan nå komme mer til sin rett.

Spesielt hvis de ble lansert til pc i sin tid, og nedskalert for å fungere på Xbox 360 og Playstation 3.

Vi har allerede sett at en slik oppgradering kan få glimrende resultater. «Tomb Raider» på Playstation 4 var både merkbart penere og kjørte med mye høyere framerate, sammenlignet med originalen på den forrige generasjonen.


Flere nyoppussninger på vei?

Nå ryktes det at enda en visuelt imponerende spillserie kan ankomme de nye spillkonsollene, nemlig de postapokalyptiske «Metro»-spillene.

Utgivelsen er på ingen måte offisielt bekreftet, men informasjonen dukket opp på et italiensk forum i helga. Der ble det lagt ut bilder av coveret og detaljer om innholdet, men bildene ble deretter fjernet.

Ifølge lekkasjen er det altså de to spillene i «Metro»-serien som skal inkluderes i pakken, som kalles for «Metro Redux». I tillegg til de to hovedspillene skal pakken også inkludere nedlastbart tilleggsinnhold. Lanseringen skal være satt til juli.

Oppdatering: Utgiveren Deep Silver bekreftet «Metro Redux» i går kveld. De skriver i et blogginnlegg at det ikke var meningen at vi skulle høre om spillet så tidlig, men nå som katta er ute av sekken, kan de bekrefte at prosjektet er ekte. De lover mer informasjon på denne siden av E3, altså før juni.

Nestenklassikere

Begge de opprinnelige spillene, «Metro 2033» og «Metro Last Light», gjorde seg bemerket med atmosfærisk grafikk, alvorstung tematikk og interessant spillbarhet, selv om de kanskje fremstod som til tider noe upolerte.

En nyutgivelse på kraftigere spillplattformer er likevel ingen dum idé, hvis ryktene faktisk stemmer.

Forrige uke ble det også kjent at klassiske «Last of Us» mest sannsynlig kommer til Playstation 4 i løpet av året, i en visuelt forbedret versjon.

Dette er også ubekreftet fra offisiell kant, men det dukket i løpet av helgen en oppføring for spillet i en spansk nettbutikk. Der stod det at spillet kommer den 19. juni, noe som vil være ganske nøyaktig på året etter opprinnelig utgivelse til PS3. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3