NFS girer opp

Det blåses nytt liv i Need for Speed-serien i år gjennom flere utgivelser med ulikt perspektiv på bilsporten. I september kommer simulatoralibiet, SHIFT.

23. mars 2009 18:52

På tampen av fjoråret ble det sådd tvil om framtiden til Need for Speed-serien. De siste årene har spillene fått stadig mer pepper fra anmelderne, og salget har ikke helt stått til forventingene.

Les også: Legger EA ned Need for Speed-serien?

Men i stedet for å skrape en innarbeidet merkevare, varslet EA at de ikke bare nøyer seg med ett nytt NFS-spill i år, men flere, og omrokkerer samtidig på studioet og menneskene som har vært involvert med NFS-spillene til nå, Black Box, som ble overført til nabostudioet i Burnaby.

Les også: EA stenger studio.

I tillegg til SHIFT er også «Need for Speed: Nitro» og «Need for Speed: World Online» annonsert, henholdsvis et DS/Wii-spill og et onlinebasert PC-spill som er gratis å spille.


NYE UTVIKLERE

«Need for Speed: SHIFT» blir beskrevet som en simulator i samme gate som «Forza Motorsport» - og «Gran Turismo»-spillene. I dag bekreftet EA i en pressemelding at spillet kommer ut 17. september i Europa.

Les også: Forza Motorsport 3 før jul?

Spillet vil inneholde kjente baner og den største samlingen av high-performance-biler vi har sett i Need for Speed-historien, inkludert Pagani Zonda, Porsche 911 GT2 og Lotus Elise.

- Med «Need for Speed: SHIFT» har vi utviklet et racingspill som tar sjangeren til et nytt nivå og leverer noe som aldri har blitt gjort i en Need for Speed-tittel, skryter visepresident i EA Games Europa og DICE-grunnlegger, Patrick Söderlund i pressemeldingen.

- Ved å fokusere på kjøreopplevelsen fra førersetet gjennom en førstepersonsvinkel, har vi klart å fange fartsfølelsen og kontakten med underlaget på en mer realistisk måte enn tidligere, fortsetter Söderlund.

«Need for Speed SHIFT» utvikles av Slightly Mad Studios i samarbeid med Black Box-folk og Patrick Söderlund. Førstnevnte er et studio som består av mennesker som tidligere har hatt fingrene borti spill som «GT Legends» og «GTR2».

PSP-versjonen skal utvikles av EAs Bright Light-studio.

I følge et intervju på den offisielle hjemmesiden med SHIFT-produsent Jesse Abney, vil vinkelen fra førersetet være så detaljert at man ser sjåføren skifte gir og flytte hodet for å få bedre sikt i speilene.

«Need for Speed SHIFT» lanseres til PS3, Xbox 360 og PC, samt en egen versjon til PSP, 17. september.
 
Se trailer her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3