Annonse
Annonse
Nå kan du «studere» «League of Legends»
Amerikansk skole med eget stipend.
20. June 2014, 14:00

(PressFire.no): «Ofret» du idrettskarrieren tilfordel for carry-ferdighetene i «League of Legends»? Da bør du lese videre. 

Robert Morris University i Chicago, Illinois blir nå etter hva vi kjenner til verdens første skole til å tilby eget sportslag innen dataspilling med  muligheter for stipendiat.

Universitetet har valgt det ekstremt populære konkurransespillet «League of Legends» som spill de skal fokusere på.

Langt framme

– Selv om eSport har vært en del av spillkulturen, har konkurranser vært svært populære de senere årene. Robert Morris University anerkjenner verdien og legitimiteten til eSport og gleder oss over å kunne legge eSport til vårt allerede brede atletprogram, heter det i pressemeldingen.

Kevin Melcher, som jobber med skolens atletprogram, mener de alltid har vært langt framme når det kommer til å gi studentene et mangfold når det kommer til interesser og ferdigheter.

«League of Legends» er et utfordrende konkurransespill som krever betydelig med samarbeid for å være suksessfull, forteller han videre.

Femti prosent

Skolen tilbyr stipender til dem som kvalifiserer og skolen vil da dekke opptil halvparten prosent av undervisningskostnadene i tillegg til å dekke femti prosent av kost og losji.

Rekrutteringen for det første kullet er nå i gang og de første elevene som kvalifiserer seg skal konkurrere allerede fra høsten av. De vil fylle opp studenter nok for ett konkurranselag og to såkalte treningslag. Ett lag består vanligvis av fem spillere.

Laget vil delta i Collegiate Star League, som er en amerikansk liga bestående av 103 utdanningsinstitusjoner fra hele landet, inkludert Harvard. Robert Morris University er den eneste skolen som stiller med eget lag på stipend.

Produsenten med stipendpenger

Produsenten av spillet «League of Legends», Riot Games, stiller med rundt 600 000 kroner i stipendpenger til dem som vinner en turnering man kan kvalifisere seg til gjennom Collegiate Open Tournament.

Ifølge pressemeldingen er det i dag hele 750 skoler fra 46 amerikanske stater og åtte canadiske provinser som konkurrerer i High School Star League, hvor det tevles i både «League of Legends», «StarCraft 2» og «Dota 22.

De påpeker videre at de søker etter spillere som har erfaring eller har erfaring fra denne ligaen eller tilsvarende.

Dataspill som sport har tatt store steg de senere årene, hvor USA i fjor bekreftet at de nå kommer til å tilby eSport-spillere atletvisum i landet.

Riot Games fortalte i januar tidligere i år at hele 67 millioner spiller «League of Legends» hver måned.

I tillegg har «Dota 2» sprengt grensene for premiepotten – kronerullingen her nå oppi svimlende 58 millioner kroner og økende.

Esport i norsk skole

Også i Norge er eSport nå på agendaen i skolen, hvor Lundeheim Folkehøgskolen i Moi, Rogaland fra høsten av får egen linje for dataspilling og eSport.

På Lundeheim Folkehøgskole er det også «League of Legends» som står på agendaen, men også «FIFA», «Minecraft» og «Counter-Strike».

Elevene skal selv også kunne komme med forslag til spill som skal inngå i undervisningen.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum