«Minecraft»-skaperen har kreativ tørke

Spillprosjekt fryses ned.

8. april 2013 22:05

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om «Minecraft»-skaperen Markus «Notch» Perssons neste prosjekt, «0x10c».

I spillet sovner du i romskipet ditt i 1988 og våkner i år 281 474 976 712 644 på grunn av en feilberegning i en datachip. Persson har nevnt blant annet «Alien», «Firefly», «The Matrix» og «2001: En romodyssé» som inspirasjonskilder.

Jobbet solo

Persson har i utgangspunktet jobbet alene på spillet, og har lagt ut flere prototype-videoer som viser spillet i den tidlige utviklingsfasen.

Nå avslører han imidlertid at utviklingen av «0x10c» har stoppet opp – han er blitt rammet av kreativt tørke.

Når Polygon spør om han garantert kommer til å gi det ut, svarer han at det kommer an på.

- Det er avhengig om det bare blir meg og om jeg fremdeles kommer til å føle dette rare presset, sier han, men korrigerer seg selv.

Kan

bli moro

Det betyr imidlertid ikke at han har mistet interessen for spillet:

- Jeg er oppglødd når det kommer til det faktiske spillet. Vi har to prototyper akkurat nå. Det er ikke skikkelig moro ennå, påpeker han, men mener at det det føles som om det kan bli moro.

Han forklarer at det ikke er noe å foreta seg i spillet ennå.

Spillselskapet Mojang, som står bak fenomenet «Minecraft», jobber også med kortspillet «Scrolls», som etter planen skal gis ut i åpen beta i slutten av april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3