Mer «Bayonetta»-action på E3

Dette vet vi om Platinum Games nyeste produksjon.

4. juni 2009 20:00

For de som fikk med seg «Viewtiful Joe», «Ōkami» og «God Hand» fra Clover Studios, burde selskapet Platinum Games virke kjent.

Selskapet ble formet etter at Clover Studios ble oppløst av Capcom i 2007, og består nå av noen av de mest talentfulle hodene i spillindustrien – blant annet Shinji Mikami og Atsushi Inaba.

Les også: vår anmeldelse av «Mad World».

LEGENDARISKE PERSONLIGHETER

Med titler som «MadWorld», «God Hand» og «Resident Evil 4» bak seg, kommer det nok ikke som en overraskelse at action-sjangeren igjen står på menyen.

Nevner vi i tillegg at det hele er ledet av selveste «Devil May Cry»-mannen selv, Hideki Kamiya, burde det danne seg noen seriøse bilder av hva vi har i vente.

«Bayonetta» er Platinum Games nyeste spillprosjekt – en spirituell arvtager til «Devil May Cry», som også låner elementer fra flere andre spill i sjangeren.

Produktet skal på tross av dette ha et merkbart raskere tempo enn alternativene, være mer action-orientert, og i tillegg ha en langt mer attraktiv rollefigur i spissen.

Les også: vår anmeldelse av «Onechanbara: Bikini Samurai Squad».

STIKKORD: BRUTALITET

Under E3 ble det vist en gjennomgang av spillet, som forklarte mye av det tekniske og praktiske rundt kampsystemet og akrobatikken.

Av det vi har lært til nå er spillet utvilsomt et skritt frem i forhold til tempo og intensitet fra tidligere actionspill, og overgår det meste i ren presentasjon alene.

Der Dante fra «Devil May Cry» kunne bruke to håndpistoler, kan Bayonetta bruke fire – én i hver hånd, og én fastspent på hvert ben.

Videoen viser også mange av prosjektilvåpnene tilgjengelig, som håndpistoler og hagler, samt et besynderlig tubainstrument.

Les også: Square Enix avslører «Nier» før E3

Håret til Bayonetta har også en sentral rolle i spillet. Ikke bare danner det fundamentet for den tettsittende klesdrakten hennes, men er også kilden til mange av de magiske angrepene hun kan utføre.

De brutale torturangrepene hennes virker også som et av produktets store momenter – magiske angrep som materialiserer giljotiner, jernjomfruer og andre torturanordninger for maksimal brutalitet når en fiende til slutt skal tilintetgjøres.

«Bayonetta» slippes løs mot slutten av året til både Playstation 3 og Xbox 360.

Se trailer og gjennomgang av spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3