Likte du «Fez» eller «World of Goo»?

Indieyndlingene bak dem har tre nye spill på vei.

2. juli 2012 14:48

(PressFire.no): Å lage videospill som indieutvikler kan være et blodslit, noe den rykende ferske og glimrende dokumentaren «Indie Game: The Movie» skildrer. 

Filmen følger blant annet kanadiske Phillipe Poisson, også kjent som Phil Fish, som står bak storsuksessen «Fez».

Den stadige utsettelsen av spillet går tilsynelatende sterkt utover psyken hans, og på et punkt frykter han at han kan komme til å drepe sin forrige forretningspartner.

Det har likevel ikke holdt kanadieren unna spillutvikling. På Gamelab-konferansen i Barcelona annonserte han at vi får to nye spill fra ham.


- Kan ta flere år

- Det er vanskelig å bestemme seg for hvilket spill man skal hengi seg til, for det kan være noe som opptar flere år av livet ditt, fortalte han de oppmøtte ifølge CVG

«Fez» var under utvikling i mer enn fem år, og mange spekulerte i om spillet var kansellert. Nå er det klart at et av de kommende spillene var under utvikling samtidig som det kreative plattformspillet, og at Fish etter hvert tok en pause for å konsentrere på jomfruspillet sitt.

Med seg på det neste prosjektet har han visst et par venner. Så får vi håpe at de samarbeider bedre enn Fish og hans forrige kumpan. 

Det er enda ikke kjent om han fortsetter samarbeidet med Microsoft, eller om han utgir dem til andre plattformer enn Xbox 360.

Pyromani

Samtidig har vi fått nyss i hva Kyle Gabler, den ene halvdelen av «World of Goo»-studioet 2D Boy har gjort den siste tiden.

I helgen ble det klart at han, sammen med blant annet «Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure»-skaperen, jobber på «Little Inferno».

Arbeidet skjer under parapylen Tomorrow Corporation, som er navnet på det relativt ferske spillstudioet deres.

De har heller ikke plapret  noe særlig om spillet, men ifølge Eurogamer er det grunn til å tro at det rett og slett handler om å tenne på ting.

Utgivelsen skjer visst i vinter, til flere, foreløpig ukjente plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3