Liker du å vri og kna på hjernen til den knirker?

Glupe «Fez» kommer til alle slags plattformer.

19. mars 2013 13:53

(PressFire.no): Ikke la det enkle, sjarmerende ytret lure deg. Plattform- og gåteløsingsspillet «Fez» er djevelsk vanskelig når det først er i humøret.

I dokumentaren «Indie Game: The Movie» kan man se skaperen Phil Fishs krevende vei til utgivelse, hvor han blant annet truer med å drepe sin tidligere samarbeidspartner.

Sluttresultatet ble fryktelig bra, ifølge vår anmelder, men er bare ute til Xbox 360 enn så lenge. Det skal det bli en endring på, ifølge en spørsmålsøkt med Phil Fish på Reddit.

- «Fez» skal utgis til stort sett alt, håper jeg. Pc først, men det blir mange overføringer etter det, skriver Fish.

- Aldri mer Xbox-eksklusivt

Det fargerike indiespillet finner veien til Steam og andre distribusjonskanaler for Windows den 1. mai, ifølge Joystiq. Etter det skal både OS X og Linux stå på tapetet.

I spørrerunden på Reddit avslører Fish at han og programmereren Renaud også jobber med å ta øyenstenen sin til dugnadskonsollen Ouya, og blant annet er i samtaler med Sony om en håndholdt versjon til Vita.

Microsoft og Xbox Live Arcade, har han derimot et mer anstrengt forhold til. 

- Nei, svarer han på spørsmål om han noen gang hadde utgitt et nytt Xbox-eksklusivt spill. Det samme svaret får en bruker som spør om han hadde gjort det samme igjen med «Fez», nå som han vet bedre.

Kanskje ingen overraskelse, etter at Fish og medskaperen ble tvunget til å gjenutgi en oppdatering som slettet lagringsfiler, på grunn av Microsofts heftige avgift for å slippe oppdateringer.

Kontroversiell type

Phil Fish har vært en kontroversiell figur i spillkretser, blant annet for sine uttalelser om japanske spill under en økt på Game Developers Conference.

- De fleste moderne japanske dataspill er fryktelige. Det er noe du kan sitere meg på, erklærte den ikoniske spillskaperen i fjor

I Reddit-tråden sin blir han konfrontert av en bruker som spør hva han synes om japanske spill i sin helhet. Der har Fish et langt mildere standpunkt.

- Jeg elsker dem. Jeg vokste opp med dem. De har påvirket meg hele livet, og gjør det fortsatt. Min respekt for klassikerne er gedigen, noe som burde være pinlig åpenbart om du bare ser på «Fez», forklarer kanadieren.

Det er altså japanernes moderne spillutvikling han sliter med. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3