Lag din egen spillkontroller … av plastelina eller bananer?

Kronerulling for kreativ oppfinnelse.

22. mai 2012 08:38

(PressFire.no): «Ergonomisk korrekt» er temmelig relativt, noe «kreative» tastatur beviste for lenge siden.  Det er lov å være uenig i former som ikke passer arbeidsmetoden din.

Doktorstudentene Jay Silver og Eric Rosenbaum ved teknologisk institutt i Massachusetts (MIT) vil nå gjøre det mulig for alle å lage sitt eget tastatur, tangenter eller spillkontroller.

Oppfinnelsen MaKay Makay gjør at du kan lage et tastatur eller en spillkontroller av nesten alt - hvis det kan lede små elektriske impulser, kan det stort sett brukes i et brukergrensesnitt.

Kontrollfrik?

Ikke alle synes hard plast eller gummi er favorittene innen taktile opplevelser, men med den nye oppfinnelsen kan du sannsynligvis bruke noe som er mer tilfredsstillende for dine følsomme fingre.

Hva med noe utvalgt fra fruktfatet, plastelina, en kaktus eller blyantstreker? Mulighetene er tilnærmet uendelige.

Ved å koble en elektrisk leder fra oppfinnelsen til «offeret», kan du bestemme hva som skal skje når du trykker på den.

I en video demonstrerer oppfinnerne blant annet hvordan du kan lage en spillkontroller for å styre «Super Mario Bros.» med plastelina.  Hver styreretning og knapp får hver sin egen plastelinaklump koblet til oppfinnelsen.

De demonstrer også hvordan man kan styre «Pac-Man» ved å trykke på blyanttegninger på et papir, fordi grafitt leder strøm.

For alle

Silver og Rosenbaum har nå satt i gang kronerulling via Kickstarter for å få produsert første opplag av oppfinnelsen sin. Målet var 25 000 dollar, men de har allerede klart å samle inn over 170 000 dollar.

De skriver at de håper produktet blir så billig at så å si alle kan kjøpe den. Ønsket er å inspirere til kreativitet.

Disse gutta har også stått bak Drawdio, en oppfinnelse hvor det er mulig å bruke tegninger som musikkinstrumenter, Singing Fingers, hvor du kobler tegninger med lyd og Scratch, et programmeringsspråk for å skape historier, animasjoner, musikk og kunst. 

Det påpekes videre at produktet er ferdigutviklet, og at alt du ser i videodemonstrasjonen er ekte vare. Det er prototypene som har vært tatt i bruk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3