Kroken på døra for folka bak «BioShock 2» og «XCOM Declassified»?

- Majoriteten av de ansatte er berørt.

18. oktober 2013 10:37

(PressFire.no): Det har trolig skjedd noen omfattende kutt hos 2K Marin, studioet som er best kjent for «BioShock 2» og årets «The Bureau: XCOM Declassified».

Polygon har fått bekreftet nedskjæringer fra sine kilder. Også fra offisielt hold snakkes det om at noen har vært nødt til å gå, men omfanget av kuttet er foreløpig uklart.

Både Rock Paper Shotgun og Polygon har snakket med folk som mener dette er mer enn bare en marginal nedbemanning. Førstnevnte hevder studioet nærmest er «ferdig», og at kuttene skal ha berørt «majoriteten av de ansatte».

Ny satsning ledet av «Gears»-veteran

En liten del av disse 2K Marin-utviklerne skal ha fått anledning til å begynne i ny jobb hos det nyetablerte studioet ledet av Rod Fergusson, skriver Rock Paper Shotgun.

Fergusson var sentral bak «Gears of War»-spillene før han i fjor sommer begynte hos Irrational Games. Der overså han at sluttspurten til «BioShock Infinte» gikk ryddig for seg.

Nå har han fått boltreplass med nytt studio i California – trolig med noen avhoppere fra 2K Marin med på kjøpet.

- Det er offisielt: jeg starter nytt studio for 2K i Bay Area med et spennende nytt prosjekt! Detaljene kommer snart, skrev Fergusson på Twitter i forrige måned for å annonsere sin nye jobb.

- Noen få fikk et tilbud

Når det gjelder den ferske nedskjæringen hos gjengen som nettopp gjorde seg ferdige med «The Bureau: XCOM Declassified», er det noen få som tilsynelatende allerede har sikret seg ny jobb.

- For et par uker siden intervjuet det nye 2K-studioet i Novato - det Rod Fergusson leder - en liten andel av 2K Marin-teamet, og ga noen få et tilbud. Jeg vet ikke eksakt antallet, men det var ikke mange.

Det høres ut som alle som ikke fikk et tilbud derfra, har mistet jobbene sine, forteller en av Rock Paper Shotguns kilder.

2K Games, og eieren Take-Two, har så langt vært sparsommelige med informasjon rundt nedbemanningen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3