Kjøp biler i «Gran Turismo 6», for ekte penger

Sony girer opp mikrotransaksjonene.

19. november 2013 11:52

(PressFire.no): Det neste «Gran Turismo»-spillet blir utrustet med muligheten til å handle flere biler enn de som er med på disken.

Sony og spillstudioet Polyphony Digital har nå avslørt at de har bakt inn mikrotransaksjoner i bilspillet. Det blir første gang i denne seriens historie at en slik kjøpsfunksjon pakkes inn.

Garasjen vokser

Da «Gran Turismo 6» ble vist fram for første gang, kledelig nok på Silverstone-banen utenfor London, fortalte Polyphony-sjef Kazunori Yamauchi at spillet har 1200 biler fra starten av – og lovet samtidig påfyll i tiden etter slippet.

På den offisielle PlayStation-bloggen avsløres nå mikrotransaksjonsopplegget.

Hvor langt rekker pengene?

Sony har foreløpig ikke fortalt hvor mye de skal ta for pengepakkene til spillet, men disse skal både selges digitalt (via PlayStation Store) og hos utvalgte butikker.

Pakkene kommer i fire forskjellige størrelser: 500 000, 1 million, 2,5 eller sju millioner. Som et eksempel viser utgiveren en illustrasjon hvordan noen av bilene er priset, og hvor mye du kan få for millionen.

Det er foreløpig et ubesvart men godt spørsmål mange stiller seg: vil muligheten til å kjøpe seg kjappe biler også gå utover balansen, og potensielt gi noen fordeler?

Sony har fra og med i dag begynt «GT6»-forhåndssalget via PlayStation Store. Spillet kommer både i en standard- og special edition. Sistnevnte får 20 biler ekstra.

«Gran Turismo 6» lanseres til PlayStation 3 den 6. desember. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3