I et halvt år har folk prøvd å komme seg inn i denne boksen

Nå får vi snart se hva den inneholder.

25. mai 2013 14:36

(PressFire.no): Peter Molyneuxs eksperimentelle klikk-eventyr for mobiltelefoner og nettbrett nærmer seg slutten.

Den virtuelle kuben, som han kaller «Curiosity», har bare seks lag igjen før en spiller kan få tak i hva det enn er som befinner seg i midten.

Første lag ble fjernet i november 2012. Av totalt 326 lag er det altså nå bare seks igjen. 

Lag nummer seks består av en kube med små portretter av mennesker tett i tett. Under får vi en sniktitt av noe grønt med brune nyanser i. Det sies at hvert lag skal gi en ledetråd for hva som befinner seg i midten.

Spillere har fått se en salig bildemiks av svaner, hatter, eiffeltårnet og blomster.

Giantbomb har en liste over hva som har befunnet seg på hvert lag av kuben.

Spekulasjoner om hva som finner seg inne i boksen florerer - er det en pengepremie, en spillannonsering, eller kanskje ingenting? Molyneux selv mener det er ganske skjebnesvangert:

- Herregud, «Curiosity: Whats inside the cube» er nær slutten, bare åtte lag igjen nå til det livsforandrende midtklikket, kommenterte Molyneux via twitter.

Siden da har ytterligere to lag forsvunnet.

Spillet kan på mange måter betegnes som et sosialt eksperiment tilgjengelig via mobilen. Premisset er enkelt, hakk deg selv frem til midten for å finne ut hva som er inne i kuben.

Den personen som fjerner den siste biten får ta del i hemmeligheten - og kan selv bestemme om den skal deles med resten av verden.

Tidligere var det også mulig å fjerne store områder av kuben ved å kjøpe en tilleggspakke som fremskyndet prosessen. Det var også mulig å legge til store områder og dermed jobbe mot resten av spillerne. Denne funksjonen har blitt slått av nå som spillet er så nært slutten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3