I 2006 mente han at «hjernen råtner av dataspill»

Men nå investerer Londons borgermester 15 milliarder i spillbransjen.

20. januar 2016 14:47

(PressFire.no): Borgermesteren i London, Boris Johnson, tok i bruk «Minecraft» da han i dag kunngjorde at de nå investerer svimlende 1,2 milliarder britiske pund i dataspill.

Det utgjør rundt 15 milliarder kroner med dagens kurs.

«Football Manager 16».

Vil konkurrere globalt

Initiativet kalles Games London og skal sikre at britisk spillindustri klarer å markere seg på det svært konkurransepregede internasjonale markedet, forteller Johnson i videoen.

Han bruker også anledningen til å trekke fram blant anneet «Football Manager»-utviklerne Sports Interactive og State of Play («Lumino City») som store britiske spillutviklere. «Elite Dangerous» får også oppmerksomhet i videoen.

Borgermesteren påpeker også at spill ikke bare brukes til å holde seg i form, men også i utdanningen.

Games London blir et prosjekt over tre år og har som mål «å synliggjøre britisk spillindustri og tiltrekke seg investorer».

Johnson tror tiltaket vil hente inn 35 millioner pund i nye inntekter til spillindustrien, flere titalls millioner til Londons økonomi og skape 300 nye jobber.

– Vi skal ta spillindustrien vår til Silicon Valley og Asia, sier han i videoen, som du kan se i bunnen av artikkelen.

– Hjernen råtner av dataspill

Den nye offensiven står i sterk kontrast til Boris Johnsons tidligere syn på dataspill – i 2006 skrev han en kommentar for The Telegraph hvor han mente at «hjernen råtner av spill».

Der sammenlignet han dataspill med narkotika og oppfordret foreldre til å endelig sette ned foten og nekte barna tilgang på spill.

Hva som har fått Johnson til å skifte mening er usikkert – han fikk jobben som borgermester i 2008 og ble gjenvalgt i 2012. Angivelig kommer han i år ikke til å søke om jobben for fire nye år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3