- Hvorfor skal vi være først?

PS4-nytt gir bare «Xbox 720» et fortrinn, mener Sony-sjefen.

22. januar 2013 10:53

(PressFire.no): Sony har tidligere gått ut og sagt at de ikke har lyst til å bli akterutseilt av konkurrenten Microsoft når de nye konsollene skal ut på markedet.

Xbox 360 ble lansert flere måneder før PlayStation 3, og Sony har brukt lang tid på å hente igjen forspranget.

Kaz Hirai, toppsjefen for Sony, har nå antydet at de likevel ikke har det så travelt med PlayStation 4.

Hvorfor skal vi være først, hvis konkurrentene kan se på spesifikasjonene dine og komme opp med noe som er bedre?

- Forbereder neste PlayStation

Det Hirai sier i intervjuet med The Times (via IGN) trenger ikke være myntet på selve lanseringstidspunktet for PlayStation 4.

Det han sikter til kan være tidspunktet for når de avslører de første detaljene – og samtidig røper innmaten i konsollen.

Et viktig poeng er at den som er først ut av startblokkene, av Microsoft og Sony, vil gi konkurrenten et fortrinn ved å kunne justere budskapet deretter. Prisstrategien og ymse digitale tjenester blir også viktig når nå kamphanene forbereder å avduke PlayStation 4 og den nye Xbox-en.

Hiroshi Sakamoto, nestsjefen for hjemmeunderholdning i Sony, var løsmunnet i forrige uke da han ble spurt om tidspunktet for en annonsering av PlayStation 4:

- Det er fortsatt en stor hemmelighet, men våre venner forbereder neste PlayStation. Jeg kan bare si at vi fokuserer på E3 i juni. Kanskje annonserer vi der, kanskje annonserer vi enda tidligere - i mai, skal han ha fortalt den chilenske teknologisiden Emol.  

- Vil ha litt tid i rampelyset

Det finnes de som er enda mer optimistiske, og spår at både Microsoft og Sony kan komme til å dra i avtrekkeren enda tidligere. Kanskje allerede i mars.

Game Informer, som bruker å få flere eksklusive nyheter og intervjuer i fanget, mener å vite at det jobbes med å tromme sammen hemmelige arrangementer i forbindelse med Game Developers Conference (GDC) i slutten av mars.

- Vi hører at både Sony og Microsoft sikter mot en Apple-aktig pressekonferanse for å avduke sine plattformer, og det vil skje rundt Game Developers Conference sent i mars.

- E3 i juni er kanskje bransjens største begivenhet, men begge selskaper vil gi deres nye maskiner litt tid i rampelyset, hevder Game Informer (via Videogamer). 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3