Hvorfor kler hun av seg?

- Kritikken til sexy Quiet er hva spillet handler om, sier skaperen.

8. september 2013 14:49

(PressFire.no): Hideo Kojima, skaperen bak «Metal Gear Solid»-serien, gikk nylig ut og sa at figuren Quiet fra det neste spillet i serien gjennomgikk en liten skjønnhetsbehandling:

- Jeg har beordret Yoji til å gjøre figuren mer sexy, det greide han godt, sa Kojima via twitter.

Grunnen til dette, sa han da, var for å kunne selge flere figurer og få jenter til å kle seg ut som henne.

Det har han høstet mye kritikk for. Nå forklarer han seg, og får det hele til å høres ut som om det var en del av en større plan:

- Jeg vet at det er folk som er bekymret over Quiet, men slapp av. Jeg skapte figuren som en antitese til de kvinnelige karakterene som har figurert i tidligere slåssespill og som har blitt i overmåte eksponert, skrev Kojima på Twitter.

- Quiet, som ikke sier et ord, vil bli ertet i historien også - men når du forstår den hemmelige grunnen til at hun eksponerer seg, vil du føle deg skamfull over dine ord og gjerninger, mener han.

- Historien tar for seg misforståelser, fordommer, hat og konflikter skapt av språk, rase, skikker og kulturer og preferanser.

- Responsen Quiet fikk fra nettet for et par dager siden, er nettopp hva «Metal Gear Solid V» handler om, avsluttet han.

I et intervju med Polygon i helga forklarte også Stephanie Joosten, modellen som Quiet er basert på, at det finnes noe i den eksponerte figurens historie som får henne til å uttrykke seg som hun gjør:

- Naturligvis var jeg overrasket over Quiets antrekk i begynnelsen. Men det passer inn i «Metal Gear»-universet, mener jeg. Jeg tror ikke jeg får lov til å si for mye om dette, men Mr. Kojima har sine grunner for hvorfor Quiet har på seg hva hun har på seg, sa Joosten til Polygon.

- Spillerne får bare se frem til det, sa hun.

«Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» utgis til Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 og PlayStation 4. Ryktene skal ha det til at det slippes neste år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3