Hvorfor har folka bak «Alan Wake» begynt å friste så fælt?

Får vi se «Alan Wake 2» på E3?

3. juni 2012 19:21

(PressFire.no): Etter det mørke, atmosfæriske og David Lynch-inspirerte «Alan Wake» kom ut til Xbox 360 for to år siden, har Remedy flere ganger antydet at de ønsker å fortsette mysteriene rundt forfatteren i hovedrollen.

De har nettopp gitt ut nedlastbare «Alan Wake’s American Nightmare», et slags sidespor mer enn en oppfølger. De har også gjort både hovedspillet og denne utvidelsen tilgjengelig for pc-spillere – med suksess.

Hvor lenge må vi vente på en reinspikka oppfølger, et «Alan Wake 2»? Kanskje ikke så veldig lenge ...

NB! Her finner du alle E3-sakene fra oss i PressFire, pluss knapp til live-studioet vårt som vi sparker i gang mandag ettermiddag.

- Det vil skje igjen, i en annen by

E3-spillmessen starter til uka. Mandag skal Microsoft åpne ballet med sin pressekonferanse den 4. juni klokka 18:30.

Sjansen for at Remedy også har booket seg en billett til Los Angeles er stor.

Det finske spillstudioet har nemlig begynt å friste veldig på Twitter de siste par dagene.

- Alt sammen er sant. Det vil skje igjen, i en annen by – en by kalt Ordinary. Det skjer nå…, skriver han.

Dette er finsk poesi ført i pennen av Sam Lake, eller Sami Järvi som han egentlig heter, som er hjernen bak «Alan Wake» og de to første «Max Payne»-spillene. Han er den skriveføre, den som lager historiene i Remedy-spillene.

Slippes oppfølgeren til Xbox?

I tillegg lenket Järvi til en liten novelle, kalt This House of Dreams, med en stil som snytt ut av nesa på det vi kjenner fra «Alan Wake».

Blir et «Alan Wake 2» formelt annonsert i Los Angeles til uka? Vel så spennende er det å finne ut hva slags plattform(er) en eventuell oppfølger kommer til. Det er ikke automatikk i at det blir Xbox neste gang.

For samarbeidet med Microsoft virket ikke å være rosenrødt etter at salget ikke blåste rett i taket, slik man hadde sett for seg.

På den andre siden: De slapp «Alan Wake» én uke før «Red Dead Redemption» kom ut. Det er årsaken til at spillet ikke ble en multimillionselger til Xbox 360, mener Remedy.

I fjor uttalte Microsoft at de ikke hadde en avtale om å gi ut en oppfølger, og sa også at de ikke var fornøyd med salget av det første spillet. Likevel virket det ikke som om døra var helt lukket:

- Jeg har veldig gjerne lyst til å jobbe med Remedy igjen. Vi er i samtale med dem, bekreftet Microsofts Phil Spencer i fjor sommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3