Hvordan lukter Mega Man?

Havbris, musk og sitrus, visstnok.

18. juli 2012 11:46

(PressFire.no): - Spillere bør vite at vi ikke lager en duft som lukter som metallroboten Mega Man, men en som uttrykker ham som person, hevder parfymeekspert Jim Kavanaugh i Epic Scents.

I helgen annonserte de et samarbeid med spillutgiveren Capcom om å lansere luftfriskere basert på noen av deres mest ikoniske figurer.

Blant annet metallkisen Mega Man og kompanjongen Proto Man fra samme serie.

Tapper sitrus

Luftfriskerne er i salg om to til fire uker, men det langsiktige målet skal være å lage ordentlige parfymer som minner om den blå helten.

Etter å ha forhørt seg med spillere som har god kjennskap til serien, skal Epic Scents ha gjort sine tolkninger av pikselheltenes personlighetstrekk.

Målet var å finne frem til en lukt som minnet om spillfigurene, men også om tiden da man styrte dem.

- Mega Man har et ordentlig rent hjerte, men er også maskulin og tapper, hevder Kavanaugh om figurens duft til The Verge.

Hjertet ble representert ved en veldig frisk del, som en havbris, der den maskuline siden tilbyr mandig musk. Den siste delen av treenigheten er litt sitrus, for tapperheten skyld.

Proto Man skal være mer rebelsk, og dufter eple og kanel som følge av det. 

Trenger forslag

De Wunderbaum-lignende pappskivene med figurenes duft og motiv kommer nok ikke til Norge med det første, men Epic Scents har store planer for sansesksperimentene sine.

Facebook-siden deres ber publikum om å foreslå nye spillfigurer å tolke, og selskapet skal angivelig være i samtaler med en rekke andre spillutgivere om å få leke med lukter på deres vegne.

- Det er sterke bånd mellom minner og lukter. Når du bruker luftfriskerne, håper vi at de vekker nostalgien av å spille, erklærer sjefen for luktekspertene.

Så får vi håpe at folks Mega Man-økter ikke bare foregikk i dårlig utluftede kjellerstuer.

Det foreløpig siste spillet om Capcom-helten ble utgitt for to år siden. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3