– Hvor mange ville ikke ha kastet opp hvis de spilte noe slikt?

«Mirror’s Edge 2» og virtual reality.

20. juni 2014 13:57

(PressFire.no): Spretne Faith, kureren vi møtte første gang i «Mirror’s Edge» i 2008, kommer tilbake.

Det har vi visst siden i fjor sommer.

På årets E3 fikk vi en nærmere titt på arbeidet svenske DICE nå er sysselsatt med  – men EA har foreløpig ikke gått ut med en lanseringsdato.

Parkour-inspirasjonen og synsvinkelen i førsteperson blir videreført til oppfølgeren.

Dét, blandet med lovnader om en større verden og stor frihet, betyr at mange begynner å tenke på «Mirror’s Edge 2» som en naturlig match med virtual reality-teknologien både Oculus VR og Sony jobber med.

Foreslår VR til oppfølgeren

– Alle sier: bare legg det til i «Mirror’s Edge», forteller Karl-Magnus Troedsson Eurogamer.

Inntrykkene fra et spill der du både stirrer ned fra toppen av skyskrapere, svinger deg over gjerder og hopper langt, er imidlertid ikke skreddersydd en VR-opplevelse, mener DICE-sjefen.

Resultatet kan bli at spilleren fort føler seg uvel og kvalm.

Noen har allerede eksperimentert med å legge til VR-støtte til det første «Mirror’s Edge».

Det er en fyr som gjorde det, og han sier det selv: etter en stund blir dette en smule overveldende.

– Du har vertigo og bevegelse i førstepersonsperspektiv. Hvor mange mennesker der ute ville ikke ha kastet opp hvis de spilte noe slikt?

Se vårt intervju med DICE-sjefen fra E3, der vi spurte ham om «Battlefield 4»-problemene.

Takler maks fem minutter

Troedsson og EA bekrefter likevel at de har folk sysselsatt med å se på virtual reality-teknologi, og DICE-generalen er ikke avvisende til at en slik støtte likevel kan dukke opp til «Mirror’s Edge 2» – myntet på de få, tøffeste og mest hardhudede.

– Det vil naturligvis være flott om vi fikk til noe slikt i «Mirror’s Edge», men det vil aldri bli en greie for det store markedet. Vel, ikke for øyeblikket i hvert fall.

– Ville det ha vært kult? Absolutt! Ønsker jeg å spille det? Ja! Kanskje fem minutter av gangen, sier Troedsson til Eurogamer.

Han bekrefter samtidig at spillet vil få bedre tid på seg enn mange andre DICE-prosjekter, at det er færre folk som jobber med nye «Mirror’s Edge» enn det som har vært tilfellet med andre storspill («Battlefield») fra denne svenske utvikleren – og at status for spillet fortsatt er at «det kommer når det er ferdig.»

En forløsende idé fra spilldesigneren Sara Jansson skal ha åpnet dørene for at produksjonen ble satt i gang. På den tiden hadde DICE researchet og tenkt grundig på hvilket konsept som måtte til for å forsvare en oppfølger.

– Vi fikk presentasjonen. Jeg ble forbløffet over hva hun viste oss. Jeg sa: «ja, dette er greia. Nå gjør vi det!», fortalte EAs Patrick Söderlund i fjor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3