Hvor dypt stikker egentlig flørten mellom EA og Microsoft?

Peter Moore: – Vi elsker alle våre partnere.

22. august 2014 14:43

KÖLN (PressFire.no): Det har hersket en oppfatning av at Electronic Arts og Microsoft har en eller annen spesialavtale og et tett samarbeid.

Dette stammer i hovedsak fra Xbox One-avsløringen i fjor vår, der EA selv skapte et slikt inntrykk.

På scenen, første gang Microsoft snakket om sin nye konsoll, troppet EA-direktøren Andrew Wilson opp og sa: «i dag markerer starten på et helt nytt, bredt og strategisk partnerskap mellom EA og Microsoft.»

Et veldig spesielt forhold

I månedene som kommer vil vi dele mange av detaljene om dette veldig spesielle forholdet, sa Wilson i mai i fjor.

Da vi traff Peter Moore, daglig leder i EA på GamesCom-spillmessa i forrige uke, spurte vi ham hva dette forholdet til Microsoft egentlig innebærer.

Har Electronic Arts valgt side i «konsollkrigen»? Blir det flere eksklusive spillanseringer til Xbox One?

NB! Her finner du flere nyheter og intervjuer fra GamesCom 2014.

Ikke «et dypt forhold», heller «et strategisk initiativ»

Peter Moore benytter i hvert fall ikke denne sjansen til å proklamere et enda tettere forhold til Microsoft. Tvert i mot, det virker som han vil at EA skal være bestevenner med «alle» fremover.

 Hva er statusen i dag for dette dype forholdet vi hørte om i fjor mellom EA og Microsoft? 

– Jeg vil ikke si at vi annonserte «et dypt forhold» til Microsoft. Vi annonserte en rekke strategiske initiativ rundt Xbox One. Spill som «Titanfall» og «Plants vs. Zombies: Garden Warfare»  pluss en av de tidlige annonseringene, som er spesielt viktig i Europa, gjennom «FIFA Ultimate Team Legends».

Også EA Access, selvsagt, som er Xbox One-eksklusivt, sier Peter Moore til PressFire.

 Men for hver greie vi gjør med Microsoft så gjør vi en hel del ting med Sony. Vi er nummer én av utgiverne på PlayStation 4. Så vi gjør tydeligvis noe riktig der, med de rette spillene.

EA Access er spilltjenesten som nå rulles ut til Xbox One, der du på Netflix-måten kan spille det du vil fra EA-biblioteket i bytte mot en månedsavgift eller årsmedlemskap.

Flere EA-eksklusive Xbox One-spill?

 Som et typisk uavhengig selskap så elsker vi alle våre partnere like mye. Vi jobber med mange. Ikke bare disse [Sony og Microsoft], men også Apple og Google nå som iOS og Android blir mektigere spillplattformer. Vi er en stor del av disse økosystemene også, sier Moore til PressFire.

 Kommer vi til å se lignende slipp og annonseringer til Xbox One de neste åra som det vi fikk med «Titanfall» og «Garden Warfare»?

Dét er jo grunnen til at du drar på E3 eller til GamesCom. For å finne ut av slikt, sier Peter Moore med et lurt smil. 

FOTO (hovedbilde): gamescom-cologne.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3